Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Πως θα αλλάξουμε την Ελλάδα.


Ρώτησα  πριν μερικές μέρες έναν φίλο, που διαβάζει τις αναρτήσεις μου,που τις εντάσσει πολιτικά. Με ξάφνιασε η απάντησή του: " Συριζαίος, μου λέει. μέχρι τα "μπούνια"σου. (τα μπούνια είναι μικρά ανοίγματα στις πλευρές του πλοίου, για να φεύγουν τα νερά από το κατάστρωμα αν ξεχειλίσουν.)
Επειδή όμως ,είναι άλλο πράγμα να στηρίζεις ως αναγκαίο ένα κόμμα και άλλο πράγμα, επειδή εκτιμάς την πολιτική του πρακτική,θα είχα να πω,πως το γεγονός αυτό υπήρξε η αφορμή, για να εκθέσω σε όλους τους φίλους που διαβάζουν τις σκέψεις μου, γιατί συμβαίνει να σκέπτομαι έτσι,όπως όλοι εκείνοι δηλαδή που πονάμε υπερβολικά αυτόν τον τόπο και νοιάζονται για την μακροημέρευση του.
Το "θείο δώρο" της έλευσις του Σύριζα με τους ΑΝ.ΕΛ, στα Ελληνικά πολιτικά μας πράγματα,δεν είχε την έννοια,που ορισμένοι προσπαθούν να τους προσδώσουν, υπερβολικά  χαρακτηριστικά, καθώς ακόμη ,δεν είδαμε την πολιτική τους πρακτική για να την κρίνουμε.Αυτήν την στιγμή,όμως,πρέπει να παραδεχτούμε, πως ,αποτελεί στοιχείο έρευνας ειδικών , Παγκοσμίως, που θα μας εξηγήσουν ύστερα από αρκετά χρόνια,για το πώς ένα κόμμα που εκπροσωπούσε το 4% του εκλογικού σώματος,σε διάστημα μικρότερο των 4 ετών,κατάφερε,μαζί με ένα άλλο κόμμα,που δεν υπήρχε πριν ,τους ΑΝ.ΕΛ,να αποτελούν σήμερα ,την μόνη αξιόλογη και αξιόπιστη λύση,διακυβέρνησης στην Ελλάδα,αφού έγιναν προηγουμένως Κυβέρνηση. Δεν ξέρω εάν ,το ίδιο το κόμμα,ο Σύριζα και οι ΑΝ.ΕΛ το κατάλαβαν.Ο βασικότερος λόγος του θετικού έργου τους( γιατί υπάρχουν και αποτυχημένες στιγμές) έχει να κάνει ,κυρίως με το γεγονός πως εν μέσω πολλών πυρών,ένθεν κακείθεν, μπόρεσαν να κάνουν ορισμένα σημαντικά πράγματα ,που  κρίνονται στα υπέρ τους,από τους  πολίτες. Κατάφεραν να βγάλουν την χώρα από τα Μνημόνια.Κατάφεραν επίσης, να ανακατέψουν μια σημαδεμένη , εκ των προτέρων, τράπουλα,αυτήν της εξουσίας και να την ξαναμοιράσουν.Χωρίς πολλά-πολλά και μόνο που τα μέλη τους ΔΕΝ έκλεβαν από το δημόσιο "μέλι", στήθηκε η πιό αποτελεσματική ομάδα οδοποιίας που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα,από τον μεγάλο πόλεμο και μετά ,που είχε ως συνέπεια,έργα που χρόνιζαν για δεκαετίες να τελειώσουν σε χρόνο ρεκόρ αλλά κυρίως με το υποπολλαπλάσιο κόστος,και παραδόξως οι εταιρείες κατασκευής ΝΑ ¨ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΛΕΦΤΑ. Η διάνοιξη της Εθνικής Ιόνιας οδού και η παράδοσή της είναι ένα γεγονός που το απολαμβάνουν οι πολίτες της χώρας,όπως και το ξεκίνημα του αυτοκινητόδρομου Ε65 ,με την παράδοση των πρώτων 79 χιλιομέτρων στην κυκλοφορία ,που θα ενώσει την Λαμία,μέσω της ορεινής κεντρικής Ελλάδος με την Εγνατία οδό,είναι μερικά  από τα μεγάλα έργα ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών.Πότε; Σε μια στιγμή,που η Ελλάδα, ζούσε την απαξίωση,εντός και εκτός,βυθισμένη σε μια φτώχεια ,που μόνο ύστερα από έναν πόλεμο έχουν ζήσει οι πολίτες της. Κατάφεραν επίσης να εφαρμόσουν μια ανεξάρτητη Εθνική Εξωτερική Πολιτική,όπου ένας, μικρό το δέμας , υπουργός κατόρθωσε,να γυρίσει την πλάστιγγα της ανυποληψίας,που έδερνε την πατρίδα,τις τελευταίες δεκαετίες. Κορύφωση,αυτής της πολιτικής είναι ό ψόγος που απηύθυνε,με διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Υφ. Εξωτερικών των Η.Π.Α κο Γουές Μίτσελ,στην δήλωση του,στο Τμήμα Εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας ,την Τρίτη 21η Αυγούστου 2018,ότι " στα Βαλκάνια, η Αμερικανική διπλωματία έπαιξε ηγετικό ρόλο στην επίλυση του ονοματολογικού,ανάμεσα στην Ελλάδα και στα Σκόπια",όταν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εξαιτίας του γεγονότος,πως υπερέβαλε στις διαπιστώσεις του,ξεπερνώντας την πραγματικότητα που λέει πως η συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό,φέρνει 100% την  σφραγίδα του Έλληνα Υπ.Εξ., ο κος Μίτσελ,ζήτησε συγνώμη από τον κο Νίκο Κοτζιά.

Θα συμφωνήσω με όσους λένε πως "βρήκαν ελεύθερο πεδίο και έπραξαν".Άρα το ζητούμενο για τους προηγούμενους είναι ,το ΕΑΝ ήθελαν πραγματικά και λιγότερο το εάν μπορούσαν.
Ο κομματισμός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες της χώρας μας,που τους ταλαιπωρεί,έτσι όπως λειτουργεί. Όχι,επειδή είναι κακό,να εντάσσεται κάποιος ,σε οποιοδήποτε κόμμα, αλλά γιατί μεταβάλλεται ,αργά αλλά σταθερά,σε συνένοχο μιας πολιτικής ανοχής, σε επιλογές,όχι ορθές , εάν και εφ΄ όσον προκύψουν.Τότε ,ο κομματισμός, τα κουκουλώνει όλα. Το ζητούμενο επομένως είναι ,να κρίνει κάποιος με βάση την πρακτική ενός κόμματος,σε σχέση με όσα επαγγέλλεται,κάθε στιγμή. Ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά της πολιτικής του για να αποφασίζουμε,κάθε φορά .Η καταψήφιση του κόμματος  που διατείνεται,πως υπηρετεί την ιδιωτική πρωτοβουλία ,είναι ανάγκη να γίνει τώρα ,για έναν και μοναδικό λόγο.Θα αποτελέσει την βάση,για να δουν οι υποστηρικτές, του πολιτικού αυτού συστήματος,που αποδέχονται οι περισσότεροι από εμάς,πως δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο με ψέμματα και με κλεψιές ( Energa- Hellas Power), αλλά θα πρέπει να καθίσουν  και να δουν σοβαρά, τι πρέπει να κάνουν καλύτερο για τους πολίτες που τους εμπιστεύονται.Οι προσωπικοί αφορισμοί και οι υπερβολές,του αρχηγού,δεν ξαφνιάζουν πλέον κανέναν,αφού ερμηνεύονται,ως προσωπικό του κόμπλεξ ,έναντι ενός ανώτερου αντιπάλου.Μόνο όταν το πολιτικό σύστημα  που λέει πως εκπροσωπεί η Ν.Δ,μπολιάσει μέσα του στοιχεία από τον Κοινωνισμό του Σύριζα,μπορεί να ελπίσει στο μέλλον την διακυβέρνηση της χώρας. Με σεβασμό στο Κοινοβούλιο και τους πολίτες. Επομένως το ζητούμενο δεν είναι εάν είσαι με τον Σ.Ε.Β. ούτε εάν λες πως είσαι με τις Off shore,εταιρείες και όσους τις έχουν,αλλά εάν ,νοιάζεσαι για τους πολίτες και αυτό να το νοιώθουν ,οι πολίτες της χώρας.Οι απολύσεις ,αίφνης ,των συμβασιούχων,που τις δικαιολόγησες ως αντισυνταγματικές,δεν αποτελούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.Πρόβλημα είναι η αύξηση των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων,που εγκαταλείπουν την χώρα.Έτσι θα γίνεις πρωθυπουργός σε μια χώρα,που τον σέβονται οι πολίτες της και όχι πρωθυπουργός ενός συστήματος που ρήμαξε την Ελλάδα,πράγμα που σημαίνει πως δεν είσαι εξωγήινος,μέσα στο απλανές σύμπαν. Δεν αποτελεί τιμή για την χώρα η ανεργία. Εάν σαν υποψήφιος πρωθυπουργός,κρίνεις,πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο,αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για την χώρα,βρες τον τρόπο,που αυτοί θα απασχοληθούν,πριν τους απολύσεις. Το να απολύεις ,χωρίς την βασική,αυτή πρόβλεψη και να τους μεταφέρεις στον ΟΑΕΔ,ως parking για ανέργους,για να τους πληρώνουμε τελικά όπως πάντα ,όλοι εμείς.......αυτό είναι ένα παιγνίδι που όλοι το μάθαμε.....που όλοι το ξέρουμε και μπορούμε έτσι ,να γίνουμε όλοι μας πρωθυπουργοί. Αυτά......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου