Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΤΕ διαμαρτύρεται , θορυβεί ,φωνασκώντας και εκβιάζοντας το.......ΣΥΣΤΗΜΑ


Οταν συμβαίνουν αυτά το ΣΥΣΤΗΜΑ....τα κάνει ,γιατί ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ  ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,που το ενδιαφέρουν.
Παρά τα φαινόμενα, λίγο του ενδιαφέρουν, του Συστήματος,οι ιδεολογίες που αυτά τα πρόσωπα εκφράζουν,καθώς διαθέτει στο οπλοστάσιό του,όλα τα μέσα και την ποικιλία στις απαιτούμενες....γραφίδες, για να αντικρούσει, τις όποιες ιδεολογικές αποχρώσεις τους και να τα φέρει στα "μέτρα"του.
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ειναι εκείνα που θα συγκροτήσουν μιά Κυβέρνηση και θα καθορίσουν τις όποιες πολιτικές τους,που δεν γνωρίζει άν οι αποφάσεις τους ,θα είναι συμβατές με τα συμφέροντα του.
Οταν λοιπόν δεν τα ελέγχει,προσπαθεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις.....διαμαρτυρόμενο, φωνασκόντας και εκβιάζοντας,αρχικά για να τα αγκυλώσει ,ΜΗΠΩΣ και τα ελέγξει στο κοντινό μέλλον.
Θεωρείται λοιπόν απο έγκυρους και έντιμους αναλυτές (υπάρχουν ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ),πως την διαφθορά την δημιουργεί...ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, που είναι όμοιο και παρόν σε κάθε εποχή.
ΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ......ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
Με την διαφθορά. ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ πρακτικά; ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ το οικονομικό κόστος ,αίφνης μιάς......ΦΡΕΓΑΤΑΣ,και διανέμοντας το σε όσους περισσότερουςσυμμέτοχους σε μιά Κυβέρνηση,αλλά και παρατρεχάμενους και .....φίλους,του Κυβερνητικού χώρου, το κατωρθώνει.Ετσι και μπορει να κάνει ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ την δουλειά του,αλλά το ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ......κρατάει στο χέρι,ες αεί, τα πρόσωπα και τις Κυβερνήσεις,με την κρυφή απειλή ,πως αν ΔΕΝ ΣΥΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ, εφ εξής, με τις απαιτήσεις Του, θα τους ξεμπροστιάσει (π.χ περίπτωση SIEMENS ή NOVARTIS).
Ο λόγος που μεγάλες χώρες,έχουν θεσπίσει την συμμετοχή προέδρων σε δύο εκλογικές περιόδους μόνο,όπως οι Η.Π.Α,είναι κυρίως γιατι θέλουν να προστατέψουν τον Πολιτικό τους κόσμο,απο την διαφθορά (είναι άλλο θέμα,πόσο το καταφέρνουν), με το απλουστευτικό σκεπτικό,ότι: την πρώτη περίοδο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ,ΠΩΣ.......την δευτερη περίοδο ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ........ε,τότε εάν σου έδιναν και τρίτη περίοδο ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΣ,ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΜΑΘΕΙ.....ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΈΒΕΙΣ,με ασφάλεια.
ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν,επειδή όλα τα παραπάνω,είναι καταγραμμένα στο λαϊκό υποσυνείδητο,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΓΕΛΑΣΕΙ ,ΚΑΝΕΝΑΝ και αποτελλούν ΜΗΝΥΜΑ προς κάθε κατεύθυνση.......Στις εκλογές που μας έρχονται,θα επιλεγούν από τους εκλογείς,οι δυνάμεις εκείνες που στάθηκαν και στέκονται δίπλα από τον αδύναμο πολίτη
Το θέμα είναι ύστερα από αυτές,το ΠΩΣ θα αντιμετωπίσουν αυτές οι δυνάμεις ,την λογική που έχει το ....σύστημα και λέει πως : ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ......σε σχέση με τις οικονομικές του αντιστάσεις,να εκτίθεται στις καθημερινές προκλήσεις που συναντά σε κάθε του βήμα. Έτσι,από τις αντοχές του, σε σχέση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά , θα κριθεί από τους Πολίτες κατά πόσο επέλεξαν σωστά,δίδοντας την ψήφο τους στον συγκεκριμένο υποψήφιο που εκπροσωπεί τον ανάλογο πολιτικό χώρο. Έτσι εκτιμάται πως θα έχουν τα πράγματα ,σε σχέση με την επιλογή των υποψηφίων,στις προσεχείς εκλογές .Τα ψέματα τελείωσαν για όλους,οι πολίτες γνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου