Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Επιμένει το Blog : Το μικρό οργανωτικό λάθος,που έκρινε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και στέλνει λάθος μηνύματα στην Ελλάδα και τον Κόσμο


Μόνο ,σε ένα ανυποψίαστο αρχικά, μικρό οργανωτικό λάθος,που στην συνέχεια έγινε μεγάλο,μπορεί να αποδοθεί,το μη αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής για της Ευροεκλογές, όπως επισημαίνει και επιμένει το Blog. Το στήσιμο 4 καλπών,όπου έπρεπε οι Έλληνες,να ψηφίσουν, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, υποψηφίους σε τόσο μεγάλο αριθμό ,είχε σαν συνέπεια λόγο του μεγάλου αριθμού,ούτε τα ονόματά τους να μπορούν να συγκρατήσουν οι εκλογείς,ούτε τον αριθμό των σταυρών που έπρεπε να βάλουν σε κάθε ψηφοδέλτιο να θυμούνται. Έτσι ,οι πολίτες, καταψήφισαν τον συγκεκριμένο τρόπο που τους επέβαλαν ως βάσανο,να ψηφίσουν σε 4 κάλπες. Αυτό σημαίνει,πως εάν η Κυβέρνηση αντέξει την πίεση που της ασκεί η αντιπολίτευση,όπου αποθρασυμένη από την αλαζονεία που την διακρίνει της ζητά περίεργα πράγματα, αφού το  αποτέλεσμα ,δεν το περίμενε ούτε και στα πιο ευφάνταστα όνειρά της,τότε το αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών,της 7ης Ιουλίου,αναμένεται να είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΉ νίκη,των δυνάμεων εκείνων,που αντιστάθηκαν στην επιβολή των Μνημονίων που φτωχοποίησε τους Έλληνες και έριξε στο έρεβος του σκότους την Ελλάδα.
Ας μην βιάζονται ορισμένοι να αποδεχτούν πως οι Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου,τελικά, που θα γίνουν στην Ελλάδα, θα είναι ένας περίπατος για την Ν.Δ.
Είδαμε  πράγματι,ορισμένες βιαστικές απόψεις,πως οι Έλληνες "τάχθηκαν" λέει, εναντίον της "αναδιανομής των πλεονασμάτων" και ψήφισαν ΥΠΕΡ εκείνων που επέβαλλαν τα Μνημόνια.Αυτό είναι μέγα λάθος. Οι Έλληνες ,την προηγούμενη Κυρική για τις Ευροεκλογές, καταψήφισαν ΤΟΝ μοναδικό ΤΡΟΠΟ,που ήταν βάσανο,να ψηφίσουν σε 4 κάλπες,όπου ΔΕΝ ήξεραν,ποιόν και πόσους σταυρούς να βάλουν,σε κάθε ψηφοδέλτιο.
Μπορεί λοιπόν,ο μεγάλος αριθμός των 4 καλπών να αποπροσανατόλισε τους πολίτες στις Ευροεκλογές και στις Δημοτικές εκλογές όμως στις ερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου,θα είναι 1 η κάλπη, και τα ερωτήματα σαφή και ξεκάθαρα" Γυρίζουμε πίσω στον 18ο αιώνα, σε ότι αφορά τον σεβασμό του πολίτη,στα δικαιώματά του,που καταπατούνται,ή πηγαίνουμε μπροστά,προς το μέλλον.Και αυτό δεν είναι πλέον εκτίμηση του blog,αλλά προέρχεται από γεγονότα,που έχουν αναλυθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Κυρίως όμως μένουμε στο εξής γεγονός,πως οι πολίτες στο σύνολό τους στην Ελλάδα,δεν έδειξαν ούτε μια στιγμή, να αποδέχτηκαν την συλλογιστική Σόϊμπλε και των συνεργατών του στην Ελλάδα,ούτε στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015,ούτε πολύ περισσότερο,στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του ιδίου χρόνου
Τα επιχειρήματα,όσων προσπαθούν να προσδώσουν δήθεν,αποδοχή των αδύναμων πολιτών,προς την πλευρά εκείνων,που προώθησαν και εφάρμωσαν τα Μνημόνια στην Ελλάδα,είναι λάθος πέρα για πέρα. 
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι εκείνοι,που με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα,μας κάνουν να επιμένουμε,πως η νίκη,των δυνάμεων εκείνων,που αντιτάχτηκαν στα Μνημόνια από την πρώτη στιγμή,θα είναι συντριπτική, στις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου; Πρώτα απ΄όλα ,ο χαρακτήρας που εκπέμπουν τα 2 αντίπαλα κόμματα,Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την πλευρά των αδύναμων πολιτών και δεν το κρύβει.Η Ν.Δ ως κόμμα,για πρώτη φορά.έχει ταχθεί ξεκάθαρα,προς την πλευρά των Ελίτ. Έως χτες προσπαθούσε να εκπέμψει σήματα  προς την πλευρά των ανήμπορων πολιτών πως είναι ΚΑΙ μαζί τους,αναπτύσσοντας σχέσεις, με τον κεντροδεξιό χώρο.Σήμερα αυτό έχει εκλείψει. Η στήριξη ,στις Off shore εταιρείες που δεν πληρώνουν φόρους ,είναι σαφής.Η σύνδεσή της ,με τα μέσα πληροφόρησης, αφού οι τηλεοράσεις δεν πλήρωνα στο κράτος,για την άδεια λειτουργία τους,ούτε 1 ευρώ και που την στηρίζουν είναι επίσης εμφανής. Για παράδειγμα ο εκδοτικός οργανισμός ΔΟΛ,που κατέρρευσε,εξ αιτίας της στήριξης των Μνημονίων,πέρασε στα χέρια ενός εφοπλιστή,που το δείχνει ανοιχτά και ξεκάθαρα πως είναι μαζί της..Το ίδιο συμβαίνει με μια σειρά από μέσα πληροφόρησης,όπως είναι ο ραδιοφωνικός και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ,που έχει κατηγορηθεί, πως αποτελεί το Γραφείο Τύπου......της Ν.Δ.Πέρα όμως από αυτά,το κυρίαρχο ζήτημα είναι το ΤΙ εκφράζει σήμερα αυτή ,ως κόμμα,ως .....αυριανή Κυβέρνηση, Η επιμονή της ,να εκφράζει την ανάγκη να εφαρμοστεί μια πολιτική αντίστοιχη του ΔΝΤ, με περικοπές στις συντάξεις των αδύναμων και απαλοιφή όσων στοιχείων ενισχύουν εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από την επιβολή των Μνημονίων,έρχεται σε αντίθεση με την παρατηρούμενη οικονομική ανάπτυξη της χώρας και εκτιμάται βάσιμα,ως επιλογή της να ενισχύσει τα κέρδη μόνο ,των Ελίτ που την ενδιαφέρουν,οι οποίες δεν θέλουν τα "κέρδη τους" να πηγαίνουν προς την πλευρά των ανήμπορων πολιτών,αλλά στην τσέπη τους. Είναι λάθος επομένων να εκλαμβάνεται το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών,ως αποδοχή των αδύναμων πολιτών, να επιλέξουν ,ένα καθεστώς που θα διανέμει τα κέρδη του πλεονάσματος της χώρας, στις .....Ελίτ, και ΌΧΙ στους ανήμπορους Γι΄αυτό λέμε πως ορισμένοι,ΔΕΝ πρέπει να βιαστούν, κάνοντας σκέψεις που είναι άτοπες. Οι Έλληνες ποτέ,στην πορεία της εξέλιξης των Μνημονίων δεν παρουσιάστηκαν ούτε μια στιγμή,ως "ιδανικοί αυτόχειρες",ούτε πρόκειται να παρουσιαστούν ως τέτοιοι,αφού ουδέποτε είχαν μνήμη......χρυσόψαρου,όσοι επομένως κάνουν διαφορετικές σκέψεις,θα διαψευστούν.
Σαφώς και το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών, ανεξάρτητα με τις απόψεις που εκφράζουμε παραπάνω πως πρόκειται για οργανωτικό λάθος,είναι ωστόσο μια σαφής νίκη της Ν.Δ. Μένει όμως να επιβεβαιωθεί εις την πράξη, εάν οι Έλληνες έχουν μετατραπεί εν μια νυκτί,στους "ιδανικούς αυτόχειρες" που κάποιοι ονειρεύονται και που εξακολουθούμε να λέμε,πως όσοι κάνουν τέτοιες σκέψεις,δεν εκτιμούν σωστά τα υπάρχοντα γεγονότα.Εάν ήταν έτσι, οι Έλληνες ΔΕΝ θα αντιδρούσαν όπως αντέδρασαν ενάντια ,στην συλλογιστική Σόϊμπλε και των συνεργατών του στην Ελλάδα,που επέβαλαν τα Μνημόνια για να σωθούν οι ξένες Τράπεζες, αλλάζοντας Κυβερνήσεις ;ή οδηγώντας τηλεοπτικά κανάλια κολοσσούς,όπως το MEGA ή τον εκδοτικό οργανισμό ΔΟΛ.στην πτώχευση.Γι΄αυτό επιμένουμε ,πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν,στις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου,η νίκη των αντιΜνημονιακών δυνάμεων θα είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΉ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου