Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί το μέλλον της Ελλάδος,διαγράφεται θετικό.

Από καταβολής κόσμου,η Ελλάδα παρέμενε μόνη της ,στην πορεία της,μέσα στον χρόνο . Ακολούθησε έναν ιδιαίτερο βηματισμό ,με περήφανες στιγμές,όπως και γκρίζες.Με διαδρομές περίεργες,που κάποτε υποχρέωσαν τους πολίτες της ακόμη και να απαρνηθούν το όνομά τους,επειδή οι τότε κυρίαρχες δυνάμεις το επέβαλαν.Το κύριο στοιχείο που τους συντρόφευε πάντα ,ήταν η αναδελφότητα τους.Οι αιώνες ,στο πέρασμά τους, όπλισε τους Έλληνες ,με ένα μοναδικό προνόμιο, αυτό της υπομονής. Εάν ,κάποιος αμερόληπτος,κρίνει ,περιδιαβαίνοντας την Ιστορία τους,θα δει,πως το μοναδικό αυτό φαινόμενο είναι ενδημικό,που δεν το συναντάς εύκολα αλλού. Και δεν το λέμε ,για να χαϊδέψουμε τα αυτιά,κανενός.Το λέμε,γιατί αποτελεί την μόνη αλήθεια. Ποιος λαός αλήθεια θα δεχόταν,από πρώτος που ήταν ,να καταστεί έσχατος, αποδεχόμενος μια βαθύτερη αίσθηση που τον χαρακτηρίζει,πως " θα΄ρθει ,κάποια στιγμή που ο κόσμος, από ανάγκη,θα δει την κατάσταση , με τα δικά του μάτια;" Κανείς (;).
Πάντα θεωρούσαμε,πως σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, ήμασταν μόνοι μας.Έτσι συνέβη και στο Σκοπιανό πρόβλημα,όταν δημιουργήθηκε.Η Ελλάδα παρέμεινε μόνη της,γιατί έτσι πίστευε πως έπρεπε,όταν οι Σκοπιανοί, πάσχιζαν να επιβάλλουν στον κόσμο,πως,αποτελούσαν την μοναδική "Μακεδονία",όπου γης. Έπρεπε,να έλθει το πλήρωμα του χρόνου,που θα άλλαζαν τα γεωστρατηγικά δεδομένα της περιοχής,για να διαπιστώσουμε όλοι μας, πως μαζί με αυτά,άλλαξε και ο τρόπος που οι γείτονες βλέπουν πλέον τα πράγματα.Οι Σκοπιανοί,αποδέχτηκαν εκείνα που αρνιόντουσαν να αποδεχτούν πριν, που ΄τώρα πρέπει να παραδεχτούμε, πως έβαζε το δαχτυλάκι της και η Ρωσία γι΄αυτό.Μια χώρα με ιδιαίτερα συμφέροντα στην περιοχή και επιρροή στα Σκόπια,καθώς μια αποδεκτή  λύση από την Ελλάδα,όπως αυτή των Πρεσπών,δεν εξυπηρετούσε τα δικά της συμφέροντα ,ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί " είναι Σλάβοι στην καταγωγή και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνική Ιστορική Μακεδονία" , κάτι που αποδέχτηκαν τώρα ,αφού ακόμη και η γλώσσα τους,που βιάστηκαν,να την καταγράψουν οι "προηγούμενοι" στον Ο.Η.Ε,ως Makedonski, αναγνωρίζουν  σήμερα πως, υπάγεται " στις Σλαβικές γλώσσες και διαλέκτους." και πως καμιά σχέση δεν έχει με την Ελλάδα.
Ο όρος " Βόρεια Μακεδονία" που προτείνεται ως νέα ονομασία,είναι γεωγραφικός προσδιορισμός,που καμιά σχέση δεν έχει με την Ιστορικότητα της Μακεδονίας.Γιατί; Επειδή κανένα Ιστορικό βιβλίο, δεν αναφέρεται σε Βόρεια,Νότια ή Δυτική ,παρά μόνο σε μια "Μακεδονία" σκέτο. Αυτός είναι και ο λόγος που διεξάγεται ΜΟΝΟ στα Σκόπια,δημοψήφισμα και όχι ΚΑΙ στην Ελλάδα. Υποχρεώνονται να αλλάξουν με το δημοψήφισμα οι Σκοπιανοί, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ , την ονομασία τους από "Μακεδονία"σκέτο,που ισχύει έως και σήμερα,σε "Βόρεια Μακεδονία".Και πως συμβαίνει αυτό σήμερα; Με ποιο όφελος, οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται,αυτήν την φορά ,τόσο έντονα, για την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων;Το όφελος των Αμερικάνων,ακούει στο όνομα" ΑΛΛΑΓΗ γεωστρατηγικών δεδομένων,επειδή αυτά ΔΕΝ εξυπηρετούνται πλέον από την μεγάλη γείτονα χώρα, ανατολικά στο Αιγαίο".
Οι γεωστρατηγικοί υπολογισμοί των Αμερικανών,να "ακουμπήσουν" ,στην γείτονα χώρα,κρίνεται σήμερα ως μεγάλο ιστορικό και στρατηγικό τους λάθος που συμμερίζονται και πολλοί από τους συμμάχους τους. Γι αυτό παρατηρούμε ,αυξημένο ενδιαφέρον και συμμάχων χωρών της Ε.Ε,για το Σκοπιανό δημοψήφισμα . Η κορυφαία υπερδύναμη που διαμορφώνει τους Παγκόσμιους συσχετισμούς,εκτιμά τώρα ,ύστερα από πολλά γεγονότα,πως ήταν λάθος,να αφεθεί μόνη της η Ελλάδα ,να αντιμετωπίσει  ,μια σειρά ,από τεχνητά προβλήματα,που την αποδυναμώνουν,στο ευρύτερο και ευαίσθητο περιβάλλον,όπως είναι τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή, ενώ εκτιμάται τώρα πως άλλον δυναμικότερο ρόλο,θα μπορούσε να παίξει. Η Ελλάδα ουδέποτε πούλησε,τους συμμάχους της,για οποιοδήποτε λόγο.Ακόμη και με αριστερές Κυβερνήσεις,έμεινε πιστή,στις συμμαχίες της. Έτσι με την ανατροπή των γεωστρατηγικών δεδομένων ,αλλάζει και η φύση των προβλημάτων που πρέπει να απασχολούν,την Ελλάδα. Γι΄αυτό,ενδιαφέρει, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, τις Η.Π.Α και τους συμμάχους της,η έκβαση του Σκοπιανού δημοψηφίσματος, που άλλοτε το πρόβλημα τους άφηνε,παγερά αδιάφορους. Για όλους του παραπάνω λόγους εκτιμάται,πως το momentum,κρίνεται θετικό για την Ελλάδα και διαγράφονται εκτιμήσεις που προμηνύουν ένα λαμπρό μέλλον γι΄αυτήν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου