Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Σαν να μην πέρασε μια μέρα.Οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν ΠΟΤΈ αυτό που τους συνέβη : " Η σημερινή Εποχή , μοιάζει ,με μεγάλο ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, για "δυνατούς λύτες".......( τα παρακάτω γράφτηκαν την 3η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 2:54 μ.μ.


Την τελευταία τετραετία ,σημάδεψαν την Ελλάδα, τόσα πολλά , πρωτόγνωρα,ανατρεπτικά και συμπαγή γεγονότα που εξελίσσονται,που δεν θα ήταν υπερβολή,εάν λέγαμε, πως η περίοδο αυτή,μοιάζει με Σταυρόλεξο για "δυνατούς λύτες".
Εάν μάλιστα σημειώσουμε,πως συνέβει μιά τεραστίων διαστάσεων ανατροπή,σε κυρίαρχες αντιλήψεις,που είχαν δομηθεί σε βάθος χρόνου πολλών δεκατιών και αφορούσαν την ύπαρξη  διαχωριστικών γραμμών, μεταξύ ορισμένων 
Κοινωνικών Τάξεων που τους τοποθετούσαν σε αντίπαλους χώρους , τότε το γεγονός αυτό,αυξάνει τις απαιτήσεις για την λύση του.
Δεκαετίες τώρα,είχε διαμορφωθεί η λαθεμένη άποψη,πως ο κατέχον μιά μικρή επιχείρηση με δύο -τρείς εργαζόμενους,που ως συγκρίσημο μέγεθος με ανεπτυγμένες οικονομίες είναι στην κυριολεξία "κοτέτσι", ότι  εκπροσωπούσε,επειδή έτσι του είχαν πει, το "Κεφάλαιο" στην Ελλάδα.Αυτή η παρανόηση,ταλαιπωρούσε τις σχέσεις των εργαζομένων και του εργοδότη. με μια βαθιά καχυποψία ,πως και καλά ,ο εργοδότης του "κοτετσιού" τους εκμεταλλεύεται και τους κλέβει,χωρίς βέβαια να παραγνωριστεί, πως στο όνομα αυτού του διαχωρισμού,σε κάποιους αυτό δεν συνέβαινε.
Πάντα στην ζωή όμως ,όπου υπάρχουν τέτοια μεγάλα ζητήματα,το λαϊκό υποσυνείδητο,δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και να αναλύσει  δεδομένα, όταν  αυτός ο αιφνίδιος προβληματισμός αναπτύσσεται..
Ως τέτοιος αιφνιδιασμός ερμηνεύεται η γενικευμένη επίθεση που δέχεται,η Ελληνική Οικονομία στο σύνολό της ,από την Γερμανία,στην προσπάθειά της να ηγεμονεύσει σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μια προσπάθεια , να μετατραπεί η Ελλάδα σε πεδίο άσκησης και εφαρμογής,των πιο αντιλαϊκών Πολιτικών , με την ταυτόχρονη συνδυασμένη προσπάθεια υφαρπαγής ολόκληρου του Οικονομικού ιστού της χώρας.Στο όνομα αυτής της στρατηγικής,για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑΔΕΝ επιχειρήθηκε ΜΟΝΟ, η υποταγή ενός λαού,με την σταδιακή αφαίρεση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων και ισορροπιών,που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, ΑΛΛΑ και η ταυτόχρονη υφαρπαγή των πιο σημαντικών πόρων της χώρας (που μέλλει να δούμε σε ποιο  βαθμό αυτό έχει συντελεστεί) συμπεριλαμβανομένων όμως και των οικονομικών πόρων ,μεγάλου μέρους της λεγόμενης ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Έτσι ερμηνεύεται πως το "αντιΜνημονιακό μπλόγκ" ενισχύθηκε,από άλλη βέβαια θέση,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.
Το γεγονός πως από το βράδυ των εκλογών,εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα,η κα Γιάννα Αγγελοπούλου,συμπαραστάτης των επιλογών της νέας Κυβέρνησης ,όπως ακόμη και εάν δώσουμε βάση στις πληροφορίες που διαχέονται,περί στήριξης της νέας κατάστασης,εμμέσως, και από τους ομίλους Λάτση,τότε ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ένα πρωτόγνωρο σκηνικό με τελείως ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
Θα άξιζε να πούμε ,πως εκτιμήσεις ,γι αυτήν την στροφή,είχαν παρατηρηθεί,επί διακυβέρνησης Σαμαρά,όταν ο όμιλος Στασινόπουλου,της πάλαι ποτέ Βιοχάλκο,είχε μεταφέρει τον κέντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ,εκτός Ελλάδος.Τότε είχε θεωρηθεί πως ο όμιλος αυτός ,πλήττει ευθέως την βασική λογική διακυβέρνησης του δόγματος Σαμαρά,στην Ελλάδα.
Έτσι το κυρίαρχο στοιχείο που καταρρέει και αναδιατάσσεται, υπαγορεύοντάς μας , διορθώσεις σε παραδεκτές, αντιλήψεις είναι πώς:Το μεγαλύτερο κομμάτι ,της λεγόμενης Αστικής Τάξης,της πατρίδας μας ,σε αντίθεση με όσα λέγονταν, από κάποιους χώρους,ΕΊΧΕ τελικά ,Εθνικά χαρακτηριστικά και δεν ήταν προσδεδεμένο στο άρμα του διεθνιστικού Κεφαλαίου.
Έτσι η νέα κατάσταση,προσφέρεται,μόνο για μία ανάγνωση, πως: το μεγαλύτερο μέρος της Αστικής Τάξης στην πατρίδα μας,με ορισμένες εύκολα διακριτές εξαιρέσεις που συνεργάστηκαν  με το ΦΟΒΙΚΌ καθεστώς ,στρατεύτηκε δίπλα στις γραμμές της νέας διακυβέρνησης ,γιατί διέκρινε πως είναι ο μόνος Πολιτικός χώρος,που μπορεί να περισώσει , ότι απειλείται από την καταστροφή.
Αυτή η διαπίστωση ,είναι εξόχως σημαντική καθώς αποτελεί αχτίδα φωτός και ελπίδας για την Ελλάδα και τους Έλληνες,καθώς αναγνωρίζεται πλέον
πως το λαϊκό Κίνημα,εάν είχε βρεθεί μόνο του ,να αντιμετωπίσει αυτή τη μαζική επίθεση της Γερμανίας,θα το είχε τσακίσει.
Γι αυτό η νέα διακυβέρνηση  ,ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ να αποτελέσει ΠΑΡΈΝΘΕΣΗ,όπως ονειρεύεται ακόμη, ο κος Σαμαράς και η παρέα του,καθώς την στηρίζουν όλες οι υγιείς, παραγωγικές και οικονομικές δυνάμεις του τόπου,στοιχείο που παρακολουθούμε καθημερινά με σοβαρότητα και ενδιαφέρον.
Εκείνο το στοιχείο ,όμως που πρέπει να αναζητηθεί, είναι : ποια  ήταν τα ζωτικά επιχειρήματα για την χώρα που αναπτύχθηκαν ,για να πειστούν οι κοι Παπανδρέου,Βενιζέλος ,μα κυρίως ο κος Σαμαράς,ώστε να αποτελέσουν το γρανάζι του μηχανισμού,αυτής της γενικευμένης επίθεσης που δέχτηκε η Ελλάδα και οι Έλληνες.
Επειδή ο αγώνας επιβίωσης και εξόδου της χώρας και όλων μας,από αυτή την δραματική κατάσταση,ΤΏΡΑ ΑΡΧΊΖΕΙ,θα παρακολουθούμε με ανοιχτό μυαλό και μάτια,όλες τις εξελίξεις αλλά και τις απαντήσεις στο σημαντικό αυτό ερώτημα.
ΌΛΟΙ.....σας παρακολουθούμε ΌΛΟΥΣ,με ενδιαφέρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου