Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Όταν τα Μνημόνια που επέβαλαν,έβλαψαν τους Έλληνες και την Ελλάδα."


Η παραπάνω εικόνα προέρχεται από μια όχι και τόσο μακρινή εποχή,σε ημέρες Μνημονίων,όπου το μοίρασμα τροφίμων ήταν καθημερινό φαινόμενο,που δεν το ξεχνάμε.
Παρόλα αυτά και παρά το ότι προηγήθηκαν οι Δημοτικές εκλογές,έχουμε την 7η Ιουλίου, βουλευτικές εκλογές όπου σε 1 κάλπη και με σαφή μηνύματα,οι Έλληνες θα ψηφίσουν για την Κυβέρνηση που θα επιλέξουν,όχι μόνο για να τους Κυβερνήσει τα επόμενα 4 χρόνια,άλλα θα βγάλουν την Κυβέρνηση εκείνη που θα βάλλει τις βάσεις για τον τρόπο,που θα αναπτύξει την Ελλάδα,στο μέλλον. Με την διαφορά,πως θα κληθούν οι Έλληνες να επιλέξουν ανάμεσα στο κόμμα εκείνο που τους έριξε μέσα στα Μνημόνια,χωρίς να ζητήσει έστω μια συγνώμη γιαυτά και εκείνο το κόμμα,που προσπάθησε και έβγαλε την χώρα,έξω από τα Μνημόνια, αντιμετωπίζοντας θεούς και δαίμονες,όσων εναντιώθηκαν,σε αυτήν την έξοδο.
Η αλήθεια όμως είναι μια και μόνη, πως το κάθε κόμμα που συνέβαλε με την πρακτική του,στην όποια εξέλιξη,παραμένει ως έχει και δεν αλλάζει στην συνέχεια ,τίποτα. Επομένως για τους πολίτες κρίνεται,η συνέπεια της πολιτικής του κάθε κόμματος,στο πως βλέπει,ότι πρέπει να γίνει αυτή η πολιτική,για το συμφέρον τον ιδίων των πολιτών,αλλά και για την χώρα.
Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο των επιλογών που τίθεται για τους πολίτες,ανεξάρτητα εάν είναι ηλίου φαεινότερο,πως εμείς δηλώνουμε και επιμένουμε,πως τασσόμαστε απέναντι στις δυνάμεις εκείνες,που "ανακάλυψαν" τα Μνημόνια και τα έφεραν και που έβλαψαν τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Ποιοί όμως είναι οι λόγοι ,που τασσόμαστε ενάντια στα Μνημόνια; Πρώτος από όλους είναι πως τα κόμματα,που επέβαλαν τα Μνημόνια στους Έλληνες και την Ελλάδα,δημιούργησαν ένα μεγάλο ΧΡΈΟΣ,για την χώρα που πνίγει τους Έλληνες. Τι σημαίνει όμως για την χώρα,πως κάποιοι δημιούγησαν ένα μεγάλο ΧΡΈΟΣ; Το εξηγεί ο Αμερικανός ερευνητής Γκάμπριελ Κόλινς: " Μετά την επιβολή ΧΡΈΟΥΣ σε μια χώρα "προετοιμάζεις εκ των προτέρων το περιβάλλον,διαμορφώνεις το πεδίο μάχης,έτσι ώστε, να αναγκάσεις τους αντιπάλους σου, ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΉΣΟΥΝ " συμπληρώνοντας με νόημα" Το ΧΡΈΟΣ έχει την δυνατότητα να το κάνει αυτό". Ανεξάρτητα λοιπόν με το τι γίνεται,όταν οι δυνάμεις που αντιτίθενται στα Μνημόνια και το ΧΡΈΟΣ, ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΉΣΟΥΝ,εμείς εξαρχής δηλώνουμε πως είμαστε κατά  όσων έφεραν τα Μνημόνια,για να λύσουν τα προβλήματα τους ,οι Γερμανοί και ο Σόϊμπλε ,που είχαν με τις Τράπεζες τους και επινόησαν πως αυτό μπορεί να γίνει ,από τους αδύναμους Έλληνες,με μείωση στους μισθούς τους ή κόβοντας τις συντάξεις τους, επειδή εκτιμούν πως δεν έχουν δυνατή φωνή,να τους ακούσει κάποιος.
Τι ίδιο εξακολουθεί να λέει κάπως διαφορετικά η Ν.Δ, και τώρα; Πως μειώνοντας τις "κοινωνικές δαπάνες" (δηλαδή μειώνοντας τις συντάξεις) ή κλείνοντας τα Δημόσια Νοσοκομεία,θα ενισχύσεις την ιδιωτική πρωτοβουλία για να κάνουν επενδύσεις "εκείνοι",που έτσι κι αλλοιώς χρηματοδοτούνται από το κράτος για να κάνουν τις όποιες επενδύσεις τους. Έτσι ξεκάθαρα,προκαλούν, μειώνοντας τα εισοδήματα των αδυνάμων και κόβοντας τους μισθούς,δηλαδή με ξένα κόλλυβα ,να κάνουν μνημόσυνο,οι έχοντες. Γιατί; Επειδή τα βρίσκουν εύκολα και σε βάρος της ζωής των αδυνάμων πολιτών,μια ζωή που δεν την υπολογίζουν και δεν την προστατεύουν. Το ζητούμενο επομένως σε αυτές τις εκλογές,δεν είναι ΜΌΝΟ,για το ποια Κυβέρνηση ψηφίζουμε για να Κυβερνήσει τους Έλληνες, αλλά να μας δικαιολογήσει (και επειδή μονίμως κωφεύει) την ρωτάμε: ΠΟΙΟΊ ΉΤΑΝ ΟΙ ΛΌΓΟΙ,που αποδέχτηκε την μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων κατά 40 έως 60% με τα Μνημόνια,για να γίνουν "επενδύσεις" όπως λέει, την στιγμή.που όταν έγιναν "επενδύσεις,στο παρελθόν που ήταν Κυβέρνηση,βύθισαν την Ελλάδα στο χρέος; Σαυτό το ερώτημα, απάντηση δεν υπάρχει. Και επειδή το έχουν σύστημα να μην απαντούν,τους λέμε απλά,πως εδώ και 4 χρόνια,"δουλεύουν" τους Έλληνες,χωρίς μια στοιχειώδη αυτοκριτική για το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ των ΜΝΗΜΟΝΊΩΝ, αντί απάντησης όμως σαυτό,στράτευσε όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να ξεχάσουμε. Εμείς λοιπόν να θυμίσουμε χοντρικά, τα ΛΆΘΗ αυτής της πολιτικής,που έφεραν σχεδόν καθημερινά,πολλές αυτοκτονίες στον επαγγελματικό κόσμο της χώρας.
1) Μείωσε,σταδιακά ,(σχεδόν μείωνε κάθε μήνα),μισθούς και συντάξεις,με τον εκβιασμό σαν απειλή πως θα φτάσουν στο επίπεδο της Αλβανίας και της Βουλγαρίας εάν δεν αποδεχτούν οι πολίτες και συνεχίσουν να γκρινιάζουν.
2) Κατάργησε τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα με σύντομες διαδικασίες,χωρίς να νοιαστεί για τον πόνο που δημιούργησε στους πολίτες,αφού δεν έδωσε καμιά προηγούμενη προειδοποίηση ώστε να διαμορφώσουν  εκείνοι τις υποχρεώσεις τους, ανάλογα.
3) Ονόμασε επίδομα,την 13η σύνταξη,που θωρακίστηκε με νόμο που ψηφίσε και ο ίδιος ο αρχηγός στην Βουλή, για να μπορεί κάποια στιγμή, να αμφισβητήσει την ύπαρξη της,αργότερα
4) Μίλησε για την ανάγκη καθιέρωσης 7ήμερης εργασίας στην θέση της 5ήμερης εργασίας,επειδή το ζητάνε ο ΣΕΒ και το Δ.Ν.Τ,όπως και την κατάργηση του 8ώρου που τελικά είναι κοινωνική λειτουργία που ισχύει στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες τα τελευταία 30 χρόνια και που κανείς δεν διανοήθηκε να καταργήσει,
5) Όσο δε αφορά τις 120 δόσεις,για τακτοποίηση ,ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων,η λογική του να λέμε πως ψηφίζουμε,τον νόμο Κατρούγκαλου,ενώ κάνουμε λόγο,πως άμεσα τον καταργούμε ,από τον οποίο όμως απορρέουν οι 120 δόσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές,δείχνει μια επικίνδυνη βούληση,να επιβάλλει κοινωνικά όσα επικίνδυνα μεθοδεύουν και, καλοδούλεψαν όσοι επέβαλαν τα Μνημόνια,για να αλυσοδέσουν τους πολίτες.
Η Γερμανία του Σόϊμπλε,δείχνει να αναθάρρησε με το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών και φοράει ανοικτά πλέον το Νεοδημοκρατικό της μανδύα. Όμως η Γερμανία με τον Σόϊμπλε ή χωρίς αυτόν,πάντα στήριζε την Ν.Δ κι έχουμε απόδειξη τον Βέμπερ,που ήταν ο μόνος πολιτικός στην Ευρώπη,που κάλεσε στην Ελλάδα,η Ν.Δ για να εγκαινιάσει τον προεκλογικό της αγώνα. Όπως η Γερμανία έτσι και κάποιοι άλλοι,νομίζουν πως οι Δημοτικές εκλογές ,έκριναν και το εκλογικό αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών.Εμείς επιμένουμε να λέμε πως ΌΧΙ δεν τις έχουν κρίνει,και πως το αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών,θα είναι συντριπτικό υπέρ των δυνάμεων,που θεωρούν τα Μνημόνια,ότι έβλαψαν τους Έλληνες και την Ελλάδα.Και αυτό μένει να το ζήσουμε και να το δούμε το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2019.


Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου