Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η ελπίδα του αύριο, απέναντι στην μιζέρια του χτές.....

Οι εκλογές που έρχονται,αυτή τη φορά,είναι όντως οι πιο ενδιαφέρουσες για την πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα.Και για το Ευρωκοινοβούλιο και τις δημοτικές, μα κυρίως τις Βουλευτικές εκλογές. Δεν είναι μόνο τα Μνημόνια, που αυτοί που τα επέβαλαν και εσχάτως τα βάφτισαν "προγράμματα",πρέπει να κριθούν για την πλάνη τους.Είναι και μια σειρά από ζητήματα που εκκρεμούν και είναι ικανά,ώστε να σπρώξουν την Ελλάδα,έξω από το τέλμα  δεκαετιών. Όταν σε μικρά θέματα,όπως είναι η αύξηση στον κατώτερο μισθό των εργαζομένων,ορθώνονται τόσα εμπόδια ,που ορισμένοι θέτουν με  προσχήματα αληθοφάνειας για να μη δοθεί,από τις  οικονομικές ελίτ,που λυμαίνονταν τα προηγούμενα χρόνια τον τόπο,απειλώντας ,δια του κομματικού τους εκπροσώπου,την ολική τους επαναφορά,αντιλαμβάνεται ο καθένας τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω και από την μείωση των συντάξεων,που αντιπαλεύουν. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρεις ονόματα γιατί καταλαβαινόμαστε όλοι πλέον,σ αυτόν τον τόπο,χωρίς αυτά. Βλέπεις ένα ολόκληρο κόσμο να συνωθείται και να στοιχίζεται πίσω από το κόμμα που βύθισε την χώρα, με τα "προγράμματά " του στην ντροπή,ξεθάβοντας από τα παλιά συρτάρια,οικονομικές σοφίες από τον δικτάτορα Πινοσέτ, επειδή ντρέπεται να πει καθαρά πως το κάνει,για τις ψήφους της ακροδεξιάς παράταξης που κρύβει στα σωθικά της και θα είναι σε βάρος των πολιτών ,για μια ακόμη φορά, αδιαφορώντας που η ακροδεξιά,προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι σ ολόκληρη,την Ευρώπη. Όταν η αξιοπιστία του αρχηγού ,δεν μπορεί να ξεπεράσει τον άχαρο μικρόκοσμο του,ούτε στην καλύτερη των περιπτώσεων να αγγίξει τις αυλές του ΟΗΕ,παρά τον βλέπουμε στην ενδοχώρα,να ετοιμάζεται να δώσει, των υπέρ πάντων αγώνα των οικονομικών ελίτ,τις οποίες υπηρετεί,αντιλαμβάνεσαι ποια είναι η αίσθηση που διαμορφώνουν οι πολίτες. Γι αυτό εκτιμούν ,πως αυτές οι εκλογές ,είναι πραγματικά σοβαρές για όλη την Ελληνική κοινωνία. Παρά τις όποιες ενστάσεις μπορείς να έχεις,αίφνης,στο Σκοπιανό, όταν βλέπεις πως θέλουν να πατήσουν επάνω του,για να δημιουργήσουν εντυπώσεις που θα αποτελέσουν δυναμική σε βάρος των πολιτών,τότε σκέφτεσαι σοβαρά τις αφετηρίες τους. Έτσι οι ερχόμενες βουλευτικές εκλογές αποκτούν μια σοβαρότητα ξεχωριστή,που θα κρίνουν όχι μόνο την ελπίδα για το αύριο αλλά και την ανατροπή,όλων εκείνων των στοιχείων που συνόδεψαν την Ελλάδα,από την λήξη του Β΄Παγκοσμίου πολέμου και μετά. Μια Ελλάδα που για να επιβιώσει,ύστερα από την Γερμανική κατοχή ,χρειαζόταν να στηριχθεί σε θεμέλια δυνατά για να αντέξει ,το βάρος της. Όταν όμως ,τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν λειψά και νοθευμένα, με διάφορες προφάσεις, για να γίνουν βίλες και κότερα ή  Off shore εταιρείες ,νόμιμες καθ΄όλα , που να δικαιολογούν τον πλούτο τους,απέναντι σε ένα Έλληνα που έφτυνε την ανέχεια της μιζέριας ,που γεννά η καθημερινότητα, όμοια μ΄αυτήν του συνδρόμου της Στοκχόλμης. Είναι άλλο όμως πράγμα ,να αγαπάς τον δολοφόνο σου,επειδή δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά και άλλο όταν σου δίνεται η δυνατότητα να αντισταθείς ,καταψηφίζοντας τον,για να τον σταματήσεις.
Όταν ο πολίτης,για να πάρει ένα δάνειο αποπεράτωσης ,για να τελειώσει το σπίτι του ,που θα τον προστατεύσει από την βροχή και το κρύο,χρειάζεται να βάλει υποθήκη και το σπίτι των παιδιών του και βλέπει να ξοδεύονται,από τα δύο μεγάλα κόμματα από αυτά που χρωστούν,500 εκατομμύρια που η τύχη τους αγνοείται,βάζοντας ως εγγύηση αέρα κοπανιστό , τότε αντιλαμβάνεσαι  ποιό πράγμα πασχίζουν για να επανέλθει στο χτες. Αυτοί δηλαδή που δεν νοιάστηκαν, για τα του οίκου τους,που είναι τα κόμματά τους,θα νοιαστούν όπως λένε,για όλους εμάς τους υπόλοιπους.
Γιαυτό οι εκλογές αυτές,για όποιο χώρο και να γίνουν (Ευρωπαϊκές,Δημοτικές και Βουλευτικές),έχουν την μοναδική σημασία τους και είναι ξεχωριστή εκλογή για τον καθένα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου