Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Τα αποτελέσματα, μπροστά σε έναν απολογισμό ευθυνών.







"Η κριτική, όταν ασκείται τεκμειριωμένα και καλόπιστα,έχει αποτέλεσμα."
Είναι νόμος,πως το να αποδέχεσαι,τις αρχές μιας διακυβέρνησης,όπως η σημερινή, δεν σημαίνει πως σταματούν να γίνονται λάθη,ούτε πως δεν υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης,στο παραγόμενο Κυβερνητικό έργο. Την Παρασκευή 3 Μαίου 2019,αναρτήσαμε στο blog, Aformes apo Skepsis, με τον τίτλο ," Πως θα καθαρίσει,ο τόπος....",το θέμα της ιδιωτικοποίησης στα 2014,του δημόσιου Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν",που έγινε ιδιωτικό,κάτω από περίεργες συνθήκες ,που θύμιζε σκάνδαλο. Την Δευτέρα 6 Μαίου,πληροφορηθήκαμε από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης,πως το εν λόγω Νοσοκομείο,αποκτά ξανά τον δημόσιο χαρακτήρα του,με πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κου Πολάκη,που τόσος θόρυβος έγινε τις τελευταίες μέρες με το όνομά του,από την αντιπολίτευση.Δεν θα έλεγα,πως όσα πράγματα ζητάμε,με τον καταγγελτικό μας λόγο,  καλόπιστα,πως γίνονται όλα πάντα αποδεκτά.Όχι. Όπως δεν θα πω,πως ήμασταν τελικά οι πρώτοι που το θέσαμε ως ζήτημα, διεκδικώντας δάφνες.Όχι. Εκείνο όμως που θα πω και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός , είναι πως ενώσαμε την φωνή μας,μαζί με άλλες φωνές,που την έκαναν αποτελεσματικότερη για να έχουμε,αυτό το θετικό αποτέλεσμα.
Αυτός είναι τελικά,ο μόνος λόγος,που έχουμε σταθεί απέναντι, στην σημερινή αντιπολίτευση συνολικά,πως στην όποια κριτική  που ασκούσε υποχρεωτικά, λόγο του θεσμικού της ρόλου, διαπιστώσαμε πως την ασκούσε με τέτοιον τρόπο,ώστε να γεννά υποψίες ,άντλησης κομματικών επιδιώξεων,που να επιβεβαιώνουν,ένα πράγμα,πως " η παρούσα Κυβέρνηση ,είναι η χειρότερη που πέρασε ,από τον τόπο", πράγμα που δεν είναι καθόλου αληθές.
Η ποιότητα του σημερινού κριτικού λόγου,της αντιπολιτεύσεως συνολικά,συνιστά ,όχι μόνο μια τεράστια αμετροέπεια,αλλά και ένα χρονικό πισωγύρισμα.,αφού το παραγόμενο Κυβερνητικό έργο δεν βελτιώνεται με ένα τέτοιο πνεύμα και δεν βοηθά στο να λυθούν προβλήματα μαζεμένα από δεκαετίες,αλλά μετατρέπει το ισχυρό όπλο που μοναδικά έχει,αυτό μιας τεκμηριωμένης κριτικής, σε πιστολάκι του Πάσχα,με καψούλια που δημιουργούν θόρυβο,που αρέσουν μόνο ,στους πιτσιρικάδες.
Γνωρίζουμε,πως στις ιεραρχημένες προτεραιότητες της σημερινής Κυβέρνησης,είχε το ασύμμετρο βάρος,της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια, που της άφησαν "αμανάτι",τα αντιπολιτευόμενα φιλο Μνημονιακά κόμματα,που της ασκούν μάλιστα σήμερα κριτική,σαν να ήταν εκείνη που τα επέβαλλε. Οι πολίτες όμως ,είναι εκείνοι που γνωρίζουν, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα,που θα τους πληρώσουν όλους,όπως τους αξίζει.
Υπάρχουν, σοβαρότατα ,εκκρεμή ζητήματα,όπως είναι τα αποτελέσματα ,από τις λασπο πλημμύρες στην Μάντρα Αττικής ,όπου θρηνήσαμε,μοναδικά, πολλές ανθρώπινες ζωές.
Επίσης,η καλοκαιρινή καταστροφή, από την πυρκαγιά στο Μάτι,όπου επίσης θρηνήσαμε πολλά ανθρώπινα θύματα. Αυτά είναι ίσως από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιούργησε ο ανθρώπινος παράγοντας για δεκαετίες,όταν στους Δήμους της χώρας,μπαζώθηκε και το τελευταίο ρέμα διαφυγής των ομβρίων υδάτων, προς την θάλασσα.
Έγιναν πάρα πολλά, έκτοτε,από πλευράς Υπηρεσιών,που η αποτελεσματικότητα τους θα κριθεί στο μέλλον και εκ του αποτελέσματος.Εκείνο που θα μένει,είναι ο πόνος που άφησαν αυτές οι τραγωδίες στο πέρασμά τους. Μπορεί να ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια ,από την Περιφέρεια Αττικής σε υποδομές,για την αντιμετώπιση νέων θεομηνιών στο μέλλον,σε περιοχές όπως η Μάντρα που άλλοτε, θύμιζαν εγκατάλειψη, όμως οι απώλειες ανθρώπινων ψυχών,θα αποτελεί ζητούμενο για όσους τις έζησαν εκείνες τις στιγμές. Για να είμαστε όμως ακριβείς και δίκαιοι,θα λέγαμε,πως εκείνες τις δραματικές στιγμές,η Κυβέρνηση βρέθηκε μόνη της. Η αντιπολίτευση ,γενικώς ήταν απούσα, απασχολημένη στο "θεάρεστο έργο της" που ήταν η απαξίωση , προσκολλημένη στον προδιαγεγραμμένο της ρόλο να πείσει, τους πολίτες, πως "έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ ,από τον τόπο". Όλοι και όλα ,στην ώρα τους κρίνονται, και ο καθείς εισπράττει τις ευθύνες που του αναλογούν.Λάθη,προηγούμενων Κυβερνήσεων, μαζεμένα για δεκαετίες.χωρίς διάθεση ,έστω κάποιας επιφανειακής αυτοκριτικής, δεν την είδαμε,πουθενά. Σ΄αυτόν το τόπο όμως όλοι ,έχουν καταθέσει στην πράξη, το δικό τους κομματάκι ιστορίας,που τους ακολουθεί σαν ουρά, που οι πολίτες το γνωρίζουν. Και επειδή οι πολίτες ΔΕΝ διαθέτουν μνήμη, χρυσόψαρου,πληρώνουν στην ώρα τους,που είναι πάντα οι εκλογές,σύμφωνα με την προσφορά τους.Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο για να τον δουλέψεις. Μπορεί ,να απορεί για την απουσία σου,μπορεί να προβληματίζεται για την αποτελεσματικότητά σου,όταν όμως προσβάλλεις βάναυσα ,την νοημοσύνη του ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΆΝΕΙΣ τις ευθύνες σου για την κατάντια ,που γεννά την χλεύη των ξένων,ΤΌΤΕ να είσαι σίγουρος, πως όταν έρθει η στιγμή που θα τον ζητάς,να έρθει να σε ακούσει, δεν θα μπορείς να γεμίσεις ούτε ένα καφενείο στη γειτονιά από δαύτους,που ο αντίπαλός σου θα γεμίζει στάδια,με ορθίους ,έξω απ΄αυτά..Όλα φτάνουν κάποια στιγμή στο τέλος τους ,που είναι ο απολογισμός πεπραγμένων.Το θέμα σου είναι,οι πολίτες που ψηφίζουν,μη τυχόν και αντιληφθούν,τελικά ,πως ο Βασιλιάς είναι ....γυμνός επιχειρημάτων και σχεδίων, για το μέλλον των πολιτών.Τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα,για σένα, που με το φτωχό σου το μυαλό,ονειρευόσουν εξουσία,υπέρ των οικονομικών ελίτ,στις οποίες ανήκεις και που τα συμφέροντά τους,προωθείς.




Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου