Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Γιατί επιμένουν;




Αποκαλύψαμε,πως η μετατόπιση του ενδιαφέροντος από τα Μνημόνια σε ακραίες πολιτικές θέσεις,είναι μια κομματική επιλογή της Ν.Δ στρατηγικού χαρακτήρα,που την προτιμούν, για 2 λόγους α) το κόστος ,της δικαιολόγησης των πολιτευτών της Ν.Δ,είναι ΜΕΓΆΛΟ,αφού η μείωση των εισοδημάτων κατά 40-50%,συνέβη όταν η Ν.Δ,ΉΤΑΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ,εξ αιτίας της επιβολής,των Μνημονίων και είναι δεδομένη ,που όταν ρωτάνε τους πολιτευτές της Ν.Δ,"γιατί συνέβη;",εκείνοι αδυνατούν για να απαντήσουν, αλλά και γιατί β) Θεωρούν,πως με αυτήν ,την κατατρομοκράτηση των πολιτών,μπορεί ΟΡΙΣΜΈΝΟΥΣ να τους φοβίσουν και ΝΑ ΜΗΝ ΠΆΝΕ, να ψηφίσουν,όπως συνέβη την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών. Επειδή εμείς εκτιμούμε τα πράγματα διαφορετικά και δηλώνουμε,πως αρνούμαστε να γίνουμε ο κρίκος που άθελα του αναπαράγει τον τρόμο στους πολίτες ,σταματάμε ΕΔΩ, αφού εκτιμούμε πως η ΜΕΘΌΔΕΥΣΗ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΊ,επειδή στερείται πολιτικής βάσης κάτι που φάνηκε πως ενδιαφέρει σφόδρα,την αξιωμ. αντιπολίτευση.Από σήμερα λοιπόν,παύουμε να ασχολούμαστε με τις μεθοδεύσεις της Ν.Δ και ασχολούμαστε πλέον, με τις πολιτικές προτάσεις των κομμάτων,που αφορούν το μέλλον της Ελλάδος.Επειδή το blog, Aformes apo Skepsis,ακολουθεί την πολιτική επικαιρότητα και έχει δικά του μέτρα,που αξιολογεί τα πράγματα,έτσι εκτιμούμε,πως ένα θέμα,που ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΆΖΕΤΑΙ καθόλου,από το σύγχρονο πολιτικό μάρκετινγκ των κομμάτων,είναι εκείνο που αφορά ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΎΣ της Ελλάδος και το θέτουμε ως θέμα,γιατί εκτιμούμε πως είναι, το σημαντικότερο όλων.
Όταν λέμε,πως στις εκλογές της 7η Ιουλίου,κρίνεται το μέλλον της Ελλάδος,το εννοούμε. Διακυβεύεται η προοπτική, να μετατραπεί η Ελλάδα από μπροστάρης ,σε ουραγό των εξελίξεων μιας ευρύτερης περιοχής,των Βαλκανίων,που στο παρελθόν ταλαιπωρήθηκε από διενέξεις, μιας πολύφερνης κατάστασης που την συνόδεψε και την οδήγησε στην υπανάπτυξη,την ώρα που σύμμαχες,υποτίθεται,χώρες με όχημα την ορθοδοξία,την υπονόμευσαν.Γιατί; Επειδή την ήθελαν και την θέλουν να είναι βουτηγμένη, στην υποτέλεια και την μιζέρια,για να κάνουν αυτοί, το παιγνίδι τους. Από πού,όμως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Για πρώτη φορά , βοηθούντων είναι η αλήθεια και των συγκυριών, όπου η μεγάλη "φίλη" και γείτονα χώρα,προβληματίζει με τους "συμμαχικούς της προσανατολισμούς", η Ελλάδα αξιοποιεί μοναδικά και κατά τον καλύτερο τρόπο,τον γεωπολιτικό της ρόλο,που έχει ως συνέπεια την επιλογή "συγκεκριμένης Συμμάχου χώρας" που είναι οι Η.Π.Α. Για πρώτη φορά,η Ελλάδα,βρίσκεται έτη φωτός μακρυά,από την άλλοτε κυρίαρχο της περιοχής που ο ρόλος της ,άρχισε πλέον, εξ αιτίας των ακραίων επιλογών της ,να αμφισβητείται. Η επιλογή των Η.Π.Α,ως του μόνου αξιόπιστου συμμάχου,στην περιοχή,απαντά στον γηρασμένο και Γερμανοτραφή,κο Κώστα Σημίτη ,που εμφανίζει ως "συμφέρον" της πατρίδας μας, την αντικατάσταση των Η.Π.Α , από την αναξιόπιστη λόγω Μνημονίων,Γερμανία και "την γείτονα χώρα". Ξεχνά,πως στην κρίση των Ιμίων, όταν είχε ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης,ως πρωθυπουργός, σοβαρές αστοχίες σε επιλογές από την πλευρά της Ελλάδος,οι Η.Π.Α,ήταν εκείνες που έβαλαν πλάτη, για να ξεμπλέξει η χώρα από δυσάρεστες παραδρομές και περιπέτειες. Έχει όμως την αξία και την σημασία του ,ποιος προτείνει ,τί προτείνει,τούτη την ώρα. Αυτά που προτείνει, λοιπόν,ο κος Κώστας Σημίτης, είναι και επιπόλαια ,μα κυρίως επικίνδυνα.Γιατί; Επειδή η πρόταση να "τα βρούμε" με την γείτονα χώρα,προτρέπει να γίνει ,σε έναν κακότροπο και θρασύ "φίλο" ,μια πρόταση που εγκυμονεί κινδύνους,επειδή η γείτονα χώρα αμφισβητεί συστηματικά το Διεθνές δίκαιο και διεκδικεί αυθαίρετα το μισό Αιγαίο. Δεν πρότεινε ο κος Σημίτης, να σεβαστεί η γείτονα χώρα,το Διεθνές δίκαιο,πριν τη έναρξη οποιουδήποτε διαλόγου μαζί της Ο άλλος παράγοντας που προτείνει ο κος Κώστας Σημίτης,έχει δύο προεκτάσεις,που είναι τελείως αρνητικές από μόνες τους.Πρώτα απ όλα,η Γερμανία έχει αποδείξει την αναξιοπιστία της,ως σύμμαχος χώρα, και με την επιβολή των Μνημονίων που ταλαιπωρούν την Ελλάδα αλλά και με την στάση της να μην αποδέχεται τις πολεμικές αποζημιώσεις,που εκείνη δημιούργησε στην χώρα μας κατά την Γερμανική Χιτλερική κατοχή όμως η δεύτερη προέκταση,είναι και άτοπη,καθώς η Ελλάδα, δεν αμφισβήτησε συμμαχίες,ποτέ της, με οποιαδήποτε Κυβέρνηση κι αν επόπτευε την χώρα. Άρα παρόμοιες προτάσεις ,αποτελούν διαστροφική επινόηση,που μπορούν να βάλλουν σε περιπέτεια την χώρα μας και να βλάψουν τα Εθνικά μας συμφέροντα.
Η Ελλάδα με σοβαρό σχεδιασμό ,από ουραγός,μεταβάλλεται με ΕΙΡΗΝΙΚΌ ΤΡΌΠΟ, σε μπροστάρης της ανάπτυξης των Βαλκανίων, με την σημείωση,πως όλες οι σύμμαχες χώρες με τις οποίες συνεργάζεται,αποδέχονται τον ηγετικό της ρόλο,χωρίς αστερίσκους. Την 7η Ιουλίου 2019, το ερώτημα που γεννά η εν λόγω εκλογική αναμέτρηση είναι εάν κάποιο ενδεχόμενο σταμάτημα σε επιλογές, θα τις αντικαταστήσουν ο προβληματισμός , ή υποχώρηση, θα ήταν αυτή ως εξέλιξη προς το συμφέρον της Ελλάδος.Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Όχι, δεν θα την βοηθήσουν. Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται σταδιακά,αποτελεί ένα προπομπό με ειρηνικό τρόπο,να διευθετηθούν προβλήματα μεγάλα, που ταλαιπωρούν την περιοχή για δεκαετίες ,αίφνης, της Ανατολικής Μεσογείου (με Ισραηλινούς/Παλαιστίνιους).Και επειδή οι Έλληνες πολίτες,γνωρίζουν,αυτές τις προεκτάσεις,αυτή τη φορά ΘΑ ΠΆΝΕ να ψηφίσουν ,ΌΛΟΙ αντιΜνημονιακά,όπως το απαιτούν οι περιστάσεις. Οψόμεθα........







Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου