Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Όλη η αλήθεια για την απογραφή των αποδήμων Ελλήνων.

Το ζήτημα της απογραφής των αποδήμων Ελλήνων ΔΕΝ είναι μόνο πολιτικό,επειδή οψίμως ενδιαφέρει την Ν.Δ να επανεκλεγεί. Βρίσκεται πέραν από αυτό και είναι ένα Εθνικών διαστάσεων θέμα,που θα έπρεπε να είχε λυθεί από το παρελθόν και όχι τώρα.Το ερώτημα όμως που καλούνται να απαντήσουν,οι απανταχού Έλληνες της διασποράς ,είναι το εξής: Έως σήμερα, σε ποια κατάστιχα του ΈΘΝΟΥΣ,ήταν γραμμένοι οι Έλληνες της διασποράς ; Η απάντηση μπορεί να δοθεί από τον καθένα,όπως νομίζει. Επειδή όμως τίποτα ΔΕΝ αναφέρεται σαν προϊστορία, ας αναφέρουμε ποια ακριβώς ήταν η αιτία,για να ξεκινήσει ΤΏΡΑ ,η απογραφή των Ελλήνων της διασποράς,μέσα από μια διαδρομή. Αφορμή υπήρξε η σύσταση μιας επιτροπής το 2016,της ΕΕΔΑ(Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου) στην οποία συμμετείχαν,βουλευτές από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου δεσπόζουσα θέση κατείχε ο συνταγματολόγος κος Γιώργος Γεραπετρίτης λόγω της επιστημονικής συνεισφοράς σε αυτήν την επιτροπή,ο οποίος είναι σήμερα Υπουργός Επικρατείας της Ν.Δ.όπου στην έκθεσή της το 2017,τόνιζε πως , για την "διευκόλυνση της άσκησης δικαιώματος ψήφου από τους εκτός επικρατείας Έλληνες",χαρακτήριζε απαραίτητη την "απογραφή" του Ελληνικού πληθυσμού του Εξωτερικού το 2021,όπου τόνιζε πως η διερεύνησή της από την Ελληνική πολιτεία" είναι σε κάθε "ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΣΚΌΠΙΜΟ, να διερευνηθεί ". Θα πρέπει όμως να πούμε ότι τον Νοέμβριο του 2016,η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Διασποράς στην Ελληνική Βουλή,είχε συντάξει έναν οδικό χάρτη Δράσεων,με μια δέσμη 17 στόχων,που φρόντιζε να συνδέσει τους Έλληνες που ζούσαν στην Ελλάδα,με εκείνους τους Έλληνες της ομογένειας.Πώς; Αποστέλλοντας ηλεκτρονικά σε 209 ομογενειακά Μ.Μ.Ε,σε 3.045 ομογενειακές οργανώσεις και 122 ομοσπονδίες της ομογένειας,τις αποφάσεις της επιτροπής.Έτσι τέθηκε σε προτεραιότητα, από τότε ,η ΑΠΟΓΡΑΦΉ των αποδήμων Ελλήνων και ΌΧΙ επειδή σήμερα το αποφάσισαν κάποιοι. Τίθεται όμως σήμερα το ερώτημα: Εάν όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν τα προηγούμενα χρόνια. Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά για τόσο μεγάλα και σοβαρά προβλήματα,αποδεχόμαστε την σωστή λύση,όποτε και ΑΝ αυτή δοθεί.
Πως έχει όμως το όλο ζήτημα ,σήμερα. Για να αποφασίσεις ποιοι θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να έχεις επίσημα στοιχεία,από τις διπλωματικές αρχές της χώρας σου ,σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό της απογραφής τους.Πόσοι είναι δηλαδή. Με στοιχεία του έτους 2000, παρμένα από επίσημες στατιστικές των Η.Π.Α, δηλώνονταν πως οι Ελληνικής Καταγωγής,ήταν τότε 1.165.000, ενώ στον Καναδά υπολογίζονταν 215.000 ψυχές.Αυτό το γεγονός ανάγκασε τότε το Α.Π.Θ, να συντάξει μια μελέτη, για την πληθυσμιακή κατανομή του Ελληνισμού της διασποράς,με στοιχεία που πήρε από τις Ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες του εξωτερικού,πριν από το έτος 2005,όπου αποτυπωνόταν συνολικά η Ελληνική διασπορά στην Αμερική (βόρεια και νότια) 1.733.975, στην Ασία 33.335, στην Αφρική 51.935 και στην Ευρώπη 1.021.405. Και όλα αυτά σε μια στιγμή, που καταγραφή ΔΕΝ είχε γίνει με ακριβή στοιχεία,όταν μόνο για τις Η.Π.Α,υπολογίζεται ένας αριθμός που ξεπερνά τα 3.000.000 και στην Ωκεανία(Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) γενικώς τις 700.000. Ένα διαρκές και αντικρουόμενο αλαλούμ, σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό, των καταγραμμένων Ελλήνων της διασποράς, σε όλες τις Ηπείρους και όλα αυτά εν έτει 2019. Δεν γνωρίζει επ΄ ακριβώς η Ελληνική πολιτεία,πόσα είναι τα παιδιά της,μόνο στο περίπου πέρα από τα όσα κατά τόπους λέγονται.ΤΏΡΑ θα γίνει η επίσημη απογραφή των στοιχείων τους.Και ξέρετε γιατί; Επειδή το πραγματικό ενδιαφέρον για την απογραφή των αποδήμων,ξεκίνησε ουσιαστικά το έτος 2016,όταν στα πράγματα βρισκόταν και Κυβερνούσε " η χειρότερη Κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο" κατά την άποψη του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας που τότε ήταν στην Αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει δοθεί λοιπόν η δυνατότητα απογραφής των Ελλήνων της διασποράς,ο εύλογος χρόνος, να γίνει έως το έτος 2023, γι΄αυτό ο πρωθυπουργός ,υποσχέθηκε στην ομογένεια στις Η.Π.Α ,στην ομιλία του στην Αστόρια,πως τότε " θα ψηφίσουν οι Έλληνες,από τον τόπο κατοικίας τους,στο εξωτερικό". Να δούμε όμως σε πόσους θα δοθεί,αυτό το δικαίωμα και με ποιους όρους, γιατί τώρα είναι άγνωστος ο πραγματικός τους αριθμός.Θα θέλαμε όμως να δώσουμε και την πληθυσμιακή κατανομή των Ελλήνων,όπως δηλώνεται από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού σε σύγκριση με τα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.
Ήπειρος Αμερική: Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού: 3.402.220, ΥπΈξ.: 1.733.975.
        "      Ασία      :               "                     "            79.350,       "          33.335.
        "      Αφρική  :               "                     "           139.790,      "          51.935
        "      Ευρώπη :               "                     "        1.182.793,       "     1.021.405     
        "      Ωκεανία :               "                     "          710.070        "    Δεν υπάρχουν στοιχεία 
Να αναφέρουμε όμως ,για την ιστορία ,πώς σήμερα, στην 31μελή επιτροπή που συστάθηκε τότε,είναι πρόεδρος ο κος Σάββας Αναστασιάδης(Ν.Δ), α΄ αντιπρόεδρος ο κος Γιάννης Αμανατίδης(Σύριζα) και β΄αντιπρόεδρος ο κος Κώστας Σκανδαλίδης(Κίνημα αλλαγής).


Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου