Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Πανελλήνιος διαγωνισμός: του καλύτερου σλόγκαν,που να θυμίζει τα ΜΝΗΜΌΝΙΑ.



Εάν είχα διαφημιστική εταιρεία και μου έφερναν ως ιδέα για αξιοποίηση,μια τέτοια πρόταση,θα έτριβα τα χέρια μου,για έναν λόγο.Με μηδέν κεφάλαιο,θα κατάφερνα να έχω ,τόση και τέτοιας ποιότητα συμμετοχή ,που θα μου έλυνε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία μου, για πολλές δεκαετίες μετά,ακόμη και εάν στοίχιζε συμβολικά η κάθε συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό,1 ευρώ. Ποιο θα ήταν το κέρδος για τον νικητή; Η μετάβαση δωρεάν, στα αεροπορικά εισιτήρια, για 2 άτομα στην ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ, με ταυτόχρονη κάλυψη των εξόδων τους,σε ένα 5 άστερο,ξενοδοχείο της περιοχής,για 20 ημέρες,ώστε να μείνουν αυτές οι διακοπές,αξέχαστες και στους 2
Την ώρα που ορισμένοι,ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεχάσουμε ή να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε άλλα ζητήματα,το απλό αυτό γεγονός,μιας Πανελλήνιας συμμετοχής,στην παραγωγή ενός σλόγκαν, που με λίγες φράσεις, να θυμίζει τον πόνο που άφησαν τα ΜΝΗΜΌΝΙΑ,είναι κάτι που ειλικρινά μας ξεπερνά ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση.Γιατί; Επειδή ΔΕΝ υπάρχει σήμερα έστω και 1 πολίτης που να ζει στην Ελλάδα, Έλληνας ή Ξένος, εκτός από τις εξαιρέσεις εκείνων που κέρδισαν από αυτά, (αφού υπάρχουν και ΤΈΤΟΙΟΙ),που να μην πληγώθηκε βάναυσα από την αναγκαστική επιβολή των Μνημονίων.
Υπήρξαν επαγγελματίες που ΑΥΤΟΚΤΌΝΗΣΑΝ,από τις συνέπειες τους.Υπήρξαν άνθρωποι που έχασαν τα λεφτά τους και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους,σε μέρος που η επιλογή ως "πόστο",στοίχιζε πολλές χιλιάδες ευρώ ως ενοίκιο σε μηνιαία βάση,που ένεκα της οικονομικής ανέχειας που τα Μνημόνια έφεραν,έβαλαν "λουκέτο". Δεν είναι επομένως ζήτημα καμιάς κομματικής προτίμησης, καθώς με τα Μνημόνια,έζησε η Ελλάδα,εν καιρώ ειρήνης,μια τέλεια,Εθνικών διαστάσεων,τραγωδία. Το γεγονός πως μεταβλήθηκε η χώρα ,από την μια στιγμή στην άλλη,σε κράτος "ζήτουλα" όπου οι πολίτες του,με απλωμένα χέρια συμμετείχαν στην ουρά,για να πάρουν μια σακούλα,με πορτοκάλια η τομάτες, για να δώσουν τροφή στην οικογένειά τους,για ένα μεσημέρι ΔΕΝ αφορά ΚΑΝΈΝΑ ΚΌΜΜΑ,δηλαδή κανέναν ΣΥΡΙΖΑ και καμία Ν.Δ.ΉΤΑΝ ένα Εθνικών διαστάσεων ζήτημα που μετάβαλε, a priori, ΌΛΟΥΣ τους πολίτες που ζούσαν στην Ελλάδα,σε ένα σύνολο "ΖΗΤΙΆΝΩΝ", που κάλυψε τα αδηφάγα τηλεοπτικά βλέμματα της επικαιρότητας, του γνωστού μας Κόσμου,σε Ανατολή και Δύση. Ας το ξεκαθαρίσουμε όμως το Θέμα ΜΝΗΜΌΝΙΑ.
ΔΕΝ ΡΩΤΉΘΗΚΕ, κανείς από τους πολίτες ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΊ με αυτήν την αυθαιρεσία.Γι΄αυτό λέμε πως ΔΕΝ αφορά ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ,που τα αξιοποιεί για λογαριασμό του,ούτε την Ν.Δ που τα επέλεξε ως λύση ,να τα επιβάλει ,μαζί με το τότε ΠΑΣΟΚ,ισοπεδωτικά και ευθύγραμμα,για όλους τους Έλληνες. Με ποιά πράγματα όμως,να συμφωνήσουν,ως ερώτημα, οι Έλληνες; Με αυτά που λένε ΤΩΡΑ . Πως σε ενδεχόμενη επιστροφή της η Ν.Δ,στην εξουσία ,Ζητάμε να κάνει προηγούμενα ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ,με πραγματικούς όρους,που να ρωτά,όσα αφήνει να διαρρεύσουν κάθε Μιράντα Ξαφά,που λέει,πως "ήταν λάθος,η ΜΗ περικοπή των συντάξεων". Όταν τα όσα λες, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ, τρομοκρατούν τους πολίτες,πως η όποια ανάπτυξη την οποία επαγγέλλεσαι,θα βασιστεί στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων,των ΑΔΎΝΑΜΩΝ πολιτών που η φωνή τους,με το ζόρι βγαίνει,από την αδυναμία, ΔΕΝ είναι θέμα,ΣΥΡΙΖΑ,αλλά κοινής λογικής,πως ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ σου. Δηλαδή τι,κάθε φορά που θα έχουμε Εθνικές εκλογές,θα απειλούνται οι πολίτες ,με κατάργηση του 8ώρου και επαναφορά της 7ημέρου εγασίας,επειδή,θέλετε να βάλλεται από την πίσω πόρτα το Δ.Ν.Τ και τα Μνημόνια; Επειδή θέλετε να βάλετε στο παιχνίδι των κερδών, και τις ασφαλιστικές εταιρείες ,σας φταίει η ύπαρξη του ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι. Να ζητήσετε να γίνει ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ,ΤΏΡΑ. Ποιος ο λόγος; Ξεκάθαρα πράγματα, εκεί που οδηγήθηκαν ,έπεσαν οι μάσκες όλων. Επειδή η ζωή είναι παρούσα, ΝΑ ΠΕΊΤΕ, ξεκάθαρα,στους πολίτες τι τους περιμένει, για να αποφασίσουν.Να ζητήσετε την διεξαγωγή ενός ΔΗΜΟΨΗΦΊΣΜΑΤΟΣ,γιατί οι Βουλευτικές εκλογές είναι ένα άλλο θέμα που μπορεί να σύρει κάποιους πολίτες και να τους στρέψει προς την μία ή άλλη πλευρά.Δεν αφορά επομένως,το ΧΤΈΣ το εν λόγω Δημοψήφισμα,αλλά το ΑΎΡΙΟ και το τώρα, καθώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν,για την διαρκή αναγκαιότητα ενός ΝΈΟΥ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ,που σχεδιάζουν μάλιστα να το επαναφέρουν "από την πίσω πόρτα", με λογικές του Δ.Ν.Τ, για να ΤΙΜΩΡΉΣΟΥΝ λέει,τους πολίτες,επειδή τους γύρισαν την πλάτη και τους καταψήφισαν.Όταν οι προτάσεις που κάνετε υπέρ των " εχόντων" ΘΑ ΣΤΟΙΧΊΣΟΥΝ ,8,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ευρώ,που θα βασιστούν σε περικοπές στις συντάξεις ,και την ΜΗ πρόσληψη εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ και την ΜΗ πρόσληψη Γιατρών,για να λειτουργήσουν με αξιοπρέπεια τα Δημόσια Νοσοκομεία,τότε στρέφεσαι απέναντι στους πολίτες που σε καταψήφισαν και στις Ευρωπαϊκές και στις Δημοτικές εκλογές,παρά την απουσία του 60%, των ΠΕΡΙΣΣΟΤΈΡΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ που προτίμησε τα ....μπάνια τους και την πολυθρόνα.Οι Εθνικές εκλογές,όμως, είναι κάτι διαφορετικό που όσο θα εμμένετε σ΄αυτές τις νεφελώδεις απόψεις σας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΆΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ,εμείς θα δηλώνουμε αντίθετοι, και θα ζητάμε από τους πολίτες να κάνουν το αυτονόητο, ΝΑ πάνε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και απλά ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΝ.Οι απειλές απέναντι στους πολίτες ΘΑ ΕΊΝΑΙ,η ΣΥΝΤΡΙΒΉ των Μνημονίων. Το λάου λάου σας,δεν πείθει κανέναν πλέον.Ιδού η Ρόδος,αδέρφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου