Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Καλή επιτυχία στην νέα Διακυβέρνηση,της Ν.Δ.......όμως........



Δεν ξέρω ,πόσοι από εσάς, παρακολουθήσατε τις λεπτομέρειες, της εκλογικής αναμέτρησης, και ΌΧΙ την κεντρική Εικόνα,που προβαλλόταν,μέσα σ΄αυτήν. Το ζήτημα ,που βγάζουν οι λεπτομέρειες αυτές ,μπορούν να αποδοθούν χωρίς λόγια,αλλά με πράξεις,στο πώς αντιλαμβάνεται.η Ν.Δ ,τα "λάθη" που δημιούργησε στο κοντινό παρελθόν,όταν αυτά σήμαναν την απομάκρυνσή της, από τον χώρο της εξουσίας. Εκεί βρισκόταν το μεγάλο ζητούμενο ,αυτών των εκλογών. Τα Μνημόνια,ως λογική διακυβέρνηση της χώρας ,που κατέστρεψε την Ελλάδα,ηττήθηκε κατά κράτος .Οι πολίτες καταδίκασαν το κόμμα εκείνο ,που έφερε τα Μνημόνια,στην Ελλάδα. Το εάν το ΠΑΣΟΚ,έγινε ΚΙΝΑΛ, είναι συνέπεια αυτής της εκδοχής που επιβραβεύτηκε μόλις με το 8,5% των ψηφοφόρων του,όταν εκείνο που επιδίωξε ήταν "η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ" και η ολοκληρωτική "επαναφορά" του ΚΙΝΑΛ,στο προσκήνιο. Ένα ποσοστό που είναι μικρό όμως και κινείται απαισιόδοξα, στα όρια του αφανισμού, αφού δεν μπορεί να προσφέρει κανέναν ρυθμιστικό ρόλο,πλέον, όπως θα ήθελε η ηγεσία του. Το γεγονός ,πως ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα,το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν πως "Η εντολή μετασχηματισμού,με γοργά βήματα, από ένα κόμμα με τεράστια αντιστοιχία μελών και ψηφοφόρων, σε μια μεγάλη παράταξη,σε ένα σύγχρονο και μαζικό αριστερό προοδευτικό κίνημα, με βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς στους εργαζόμενους".Για να κλείσει ,με τα επίσης πολύ σημαντικά,ως επισήμανση:"Θα δώσω ,όλες μου τις δυνάμεις,ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου, να μετασχηματιστούν,σε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη.", ίσως τα λέει όλα, αφού οδηγούμαστε έτσι,στην δημιουργία,ενός νέου κόμματος,απαλλαγμένο από "βαρίδια",που θα έχει όμως, αντιστοίχηση,των πολιτών με το κόμμα, αυτό.
Στις Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου,κρίθηκε και το κόμμα της Ν.Δ,που συντήρησε και στήριξε τα Μνημόνια,όσο κανένα άλλο ,εάν θα έπρεπε δηλαδή,να πληρώσει, με την καταψήφισή του και εκείνο γι΄αυτά,πράγμα που όμως ,δεν συνέβη. Για να γίνει,όμως αυτό,επιστρατεύτηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός της παραοικονομίας,που για 4 χρόνια ,πιπίλιζε στο μυαλό των πολιτών, με τα Μ.Μ.Ε που ελέγχει, πως όχι μόνο δεν φταίει η Ν.Δ ,για τα Μνημόνια, αφού το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για αυτά, αλλά έχει νέες αντιλήψεις για την ελεύθερη οικονομία, τέτοιες που θα κάνουν καλό στους αδύναμους πολίτες,είναι το στοιχείο εκείνο, που άλλαξε την στάση των πολιτών ,απέναντι σ΄αυτό το κόμμα,δίνοντας του ,μια νέα ευκαιρία.
Αναδεικνύεται όμως και κάτι ακόμη,πως η κατατρομοκράτηση των πολιτών που επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα,έγινε για να συμβάλλει στην μετάθεση της ευθύνης,από τα Μνημόνια,με εντυπωσιακό και αποτελεσματικό όπως φαίνεται,τρόπο.Επιχειρήθηκε δηλαδή η μετάθεση μιας πραγματικότητας που είχε συμβεί με αδιαμφισβήτητες επιβαρύνσεις για τον καθένα, και η αντικατάστασή του,με κάτι που ΘΑ συνέβαινε στο ΜΈΛΛΟΝ,όπως ήταν η κατάργηση του 8ώρου και του 5ημέρου εργασίας,πράγματα που εντάσσονται,σε μια πρωτόγνωρη θεματική υπόθεση. Ο ελιγμός αυτός ,έπιασε, ξεπερνώντας μάλιστα τα γνωστά επικοινωνιακά στάνταρντς,αφήνοντας όλους μας......παγωτό. Έτσι τα όσα αρνητικά ειπώθηκαν μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη, ΔΕΝ δείχνει όμως να οδεύουμε,προς την κακή πλευρά όσων δυσάρεστων, αφέθηκαν να εννοηθούν πως θα συμβούν ,σαν να ήταν, το μεγάλο ΚΑΚΌ ΠΟΥ ΈΡΧΕΤΑΙ. ΔΕΝ δείχνει λοιπόν, να οδεύουμε ,σε μια τόσο προκλητική πολιτική,που θα οδηγούσε άμεσα, στην αντίδραση των πολιτών με περικοπές στις συντάξεις των αδυνάμων ή με απολύσεις.Εκτιμάται λοιπόν,πως ότι δυσάρεστο είναι να συμβεί,στο εξής ,ΔΕΝ θα γίνει με κομπογιαννίτικο τρόπο,όπως παλαιότερα ,χωρίς βέβαια να αποκλείεται.Γιατί; Επειδή το επιτελείο του νικητή,εκτιμά ,πως το οποιοδήποτε λάθος και σε χρόνο και σε μεθόδευση, μπορεί να έχει ολέθρια κατάληξη.Η Ν.Δ ως κυβέρνηση,δεν έχει πλέον αυτή τη στιγμή στην Ελληνική Βουλή κανένα σύμμαχο , που να ερμηνεύει την στάση του ως στήριξη ουσίας,όπως ήταν παλαιότερα το ΚΙΝΑΛ,με το οποίο συγκυβέρνησε. Με αντιμέτωπο τον ΣΥΡΙΖΑ,πρέπει να είναι σίγουρο το Κυβερνών κόμμα,δύο φορές ,πως οτιδήποτε κάνει, πρέπει να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.......διαφορετικά ΔΕΝ ΛΈΕΙ, καθώς ο χρόνος και η ανοχή που έχει από τους πολίτες, κινούνται γύρο από το ΜΗΔΈΝ. Να τολμήσουμε να προβλέψουμε και κάτι ακόμη. Εκτιμάται λοιπόν, πως η Ν.Δ ,επειδή αυτό το διάστημα της διακυβέρνησης της ,αναμένεται να επιχειρήσει, αλλαγές , που θα είναι σκληρές, για τους αδύναμους πολίτες,με περικοπές και ίσως ζητήσει ευρύτερες συναινέσεις των πολιτών μέσω ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΆΤΩΝ,που αναμένεται να Κυβερνήσει,με έξυπνο τρόπο που να αφήνει,θετικές ,επικοινωνιακά εντυπώσεις,με μια ιδιαίτερη πρωτοτυπία στην διακυβέρνησή της.Η ουσία όμως του πράγματος είναι ένα άλλο θέμα,που μένει να δούμε. Πριν όμως από όλα ,ως αρχή εκείνο το στοιχείο που μένει στο κάδρο,είναι εάν το κόμμα της Ν.Δ,θα πραγματοποιήσει τις απειλές ,που εκτόξευσε προς τους αδύναμους,όταν χρειάστηκε να αποπροσανατολίσει από τα Μνημόνια.Το κόψιμο των συντάξεων σε συνδιασμό με τις απολύσεις στο δημόσιο, πρέπει να δούμε με πιο πρωτότυπο μείγμα πολιτικής θα εφαρμοστούν.
Ωστόσο,κλείνοντας ,δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε ένα παράδοξο γεγονός,που γεννά πλήθος ερωτημάτων.Την υποδοχή που επιφύλλαξε το State Department των Η.Π.Α,στην νέα Κυβέρνηση . Από όσο μπορώ να θυμάμαι,είναι η πρώτη φορά ,που το Υπουργείο εξωτερικών των Η.Π.Α αναλαμβάνει να συγχαρεί "τους πολίτες της Ελλάδος που εξέλεξαν ,εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο" και όχι ο ίδιος ο πρόεδρος των Η.Π.Α,απευθείας στον εκλεγέντα πρόεδρο της Ν.Δ. Στοιχείο που δείχνει,πως οι σχέσεις ,όπως τις αντιλαμβάνονται οι Αμερικανοί ,ΔΕΝ είναι οι επιθυμητές.Αυτό σημαίνει πως η επιλογή του κου Αντώνη Διαμαντάρη ως υφυπουργού εξωτερικών,μπορεί να δείχνει ότι είναι ιδανική,λόγω της Ελληνικής ομογενειακής εφημερίδας" Εθνικός Κύρηκας" που εκδίδει στην Νέα Υόρκη,απέχει όμως πολύ από το να κάνει σωστά "την δουλειά" όπως λέμε στην γλώσσα της διπλωματίας.Πέραν των άλλων,όμως, το γεγονός ,πως μετά την πρώτη έξοδο από την χώρα, όπως συνηθίζεται που είναι η Κύπρος, ο νέος πρωθυπουργός θα επισκευτεί την Γερμανία και όχι τις ΗΠΑ,σηματοδοτούν, όχι ευχάριστα, γεγονότα,που ελπίζουμε πως δεν θα λειτουργήσουν, σε βάρος της χώρας μας. Το γεγονός λοιπόν ,πως ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί τον νέο πρωθυπουργό της χώρας,ήταν ο κος Ερντογάν και ακολούθως ο κος Πούτιν μαζί με την κα Μέρκελ, δείχνει ποιοί είναι εκείνοι που θα σπεύσουν να επωφεληθούν,με τα ανοίγματα που κάνουν,στην νέα Διακυβέρνηση.Το γεγονός πως παραμονές εκλογών δημοσιοποιήθηκαν "περίεργες θέσεις" τους κου Σημίτη,όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε, την "αντικατάσταση" των Η.Π.Α, από την Γερμανία και την Τουρκία, πέρα από τους προβληματισμούς που γεννά για την ορθότητά τους, εντυπωσιάζουν σε σχέση ,προς τα πού απευθύνονται και τι επιδιώκουν, τέτοιες απόψεις.Μόνο όσοι δεν έχουν καταλάβει,πως η Ελλάδα πλέον έχει αλλάξει status ,αφού μεταβάλλεται ραγδαία,σε ενεργειακό κόμβο,πρώτης επιλογής, μπορούν να μιλούν με αντιλήψεις της πάλαι ποτέ, ψωροκώσταινας και δεν μπορούν να αντιληφθούν την Ελλάδα με το ειδικό της βάρος που έχει αποκτήσει σήμερα,που την κατατάσσουν μέσα στο στρατηγικό παιχνίδι,της μεγάλης αναδιάταξης πολιτικών δυνάμεων που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου