Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Γιατί είναι υποχρέωση των Πολιτικών, να καταθέσουν,ειλικρινές και διάφανο,"πόθεν έσχες";



Ο κάθε πολίτης ,σε οποιαδήποτε σοβαρή αγορά που κάνει,είναι υποχρεωμένος από τον νόμο,όταν κάνει την αγορά,να δηλώνει στην εφορία και να εξηγεί,ότι τα λεφτά που διάθεσε για την αγορά αυτή,προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες, όπου η εφορία αφού ελέγξει την πηγή την προέλευσή τους και την χαρακτηρίσει νόμιμη,τότε μόνο καλεί τον πολίτη να πληρώσει το φόρο που αναλογεί στην αγορά αυτή.Έως εδώ είναι όλα καλά γιατί έτσι πρέπει.Για τους πολιτικούς ισχύει ακριβώς το ίδιο πράγμα,με την διαφορά πως πληροφορούνται οι πολίτες,μια φορά τον χρόνο,σχετικά με την κατάθεση του "πόθεν έσχες" τους,που δημοσιεύεται τέτοια εποχή στις εφημερίδες,σε σχέση με την περιουσία που αποκτήθηκε σωρευτικά όλα τα προηγούμενα χρόνια έως την τελευταία ημέρα της προηγούμενης χρονιάς,συμπεριλαμβανομένης και της περιουσίας της συζύγου του,εάν έχει. Εάν λοιπόν κατατεθούν αυτά,τα "πόθεν έσχες", οφείλουν αυτά να γίνουν με ειλικρίνεια και διαφάνεια, Ένα παράδειγμα:Στις φετινές δηλώσεις του "πόθεν έσχες" των πολιτικών, δημοσιεύτηκε όπως ήταν φυσικό και αυτό του βουλευτή κου Γιάνη Βαρουφάκη.Είδαμε λοιπόν πως δήλωσε υψηλά εισοδήματα ,που απέκτησε νόμιμα , από υπηρεσίες που παρείχε κατα κύριο λόγο,στο εξωτερικό, που κάποιοι όμως το σχολίασαν αρνητικά.Ο κος Βαρούφάκης,ΑΜΈΣΩΣ έκανε την παρακάτω δήλωση: "Είναι τιμή μου για όλα όσα ψηλά εισοδήματα δηλώνω,επειδή για όλα αυτά ,πλήρωσα και τον ΦΌΡΟ που τους αναλογεί ". Συμπλήρωσε μάλιστα και κάτι που έκανε ΠΟΛΎ ΘΕΤΙΚΉ εντύπωση, είπε λοιπόν: " Όλα αυτά τα χρόνια,τα χρήματα που δηλώνω στο "πόθεν έσχες" αποκτήθηκαν τα περισσότερα στο εξωτερικό,στο οποίο σημειώνω πως ΔΕΝ ΈΚΑΝΑ ΕΞΑΓΩΓΉ,ούτε 1 ευρώ".
Το Blog Aformes apo Skepsis,ουδέποτε προηγούμενα ασχολήθηκε, με το"πόθεν έσχες" των πολιτικών,επειδή,για μια τέτοια ενασχόληση,απαιτείται εξειδίκευση και γνώσεις που δεν διαθέτει.Πέρα από τις οφθαλμοφανείς περιπτώσεις που γεννούν ξεκάθαρους και απλούς προβληματισμούς ,ουδέν. Εδώ και αρκετά χρόνια ,η Κυριακάτικη εφημερίδα Documento, που εκδίδεται στην Ελλάδα,κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας πως δεν κάνει ειλικρινείς δηλώσεις "πόθεν έσχες", γιατί αποφεύγει να συμπεριλάβει μια αγορά σπιτιού της συζύγου του ,στο Γαλλικό Παρίσι, που έγινε από μια εταιρεία που κατά 95% ανήκει σε εκείνη. Ο λόγος; Το κεφάλαιο της εταιρείας αυτής από τη ημέρα της σύστασής της ,είναι μόλις 10.000 ευρώ που δεν δικαιολογεί την αγορά ενός σπιτιού στο Παρίσι,αξίας 1.625,000 ευρώ να έγινε από την σύζυγό του ,υπέρ της εταιρείας της.Αντί λοιπόν ο πρωθυπουργός,να βγει αμέσως και να απαντήσει,που βρήκε η σύζυγος του τα λεφτά και να δικαιολογήσει έτσι την αγορά της, κατηγορείται από την εφημερίδα πως σιωπά,επειδή όπως επιμένει η εφημερίδα ,η πηγή προέλευσης αυτών των χρημάτων δεν είναι νόμιμη. Έχει ξεκινήσει λοιπόν ένα γαϊτανάκι ευθυνών ένθεν κακείθεν,που αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε,που απαιτείται ωστόσο στο επόμενο φύλλο της να αποδείξει τους ισχυρισμούς η παραπάνω εφημερίδα πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας ,προσπαθεί να την κλείσει, τηλεφωνώντας στις εταιρείες να μην διαφημίζονται στην εν λόγο εφημερίδα, για να πληγεί οικονομικά, όπως και καλείται ο πρωθυπουργός της χώρας,να απαντήσει πειστικά,που βρήκε η σύζυγός του,τα λεφτά για την αγορά του σπιτιού στο Παρίσι.Εξ άλλου για τέτοιες διαφορές όταν επιμένουν κάποιοι στις θέσεις τους,υπάρχουν και τα Ελληνικά δικαστήρια που τις λύνουν. Δεν μπορεί μια ολόκληρη χώρα,να ταλαιπωρείται και να εκτίθεται Διεθνώς,επειδή υπάρχουν θεσμοί που δεν μπορούν να το καταλάβουν.


Θα πρέπει λοιπόν να εξηγήσουμε για ποιόν λόγο,εκ του νόμου,υποχρεούνται οι πολιτικοί μας,να κάνουν ειλικρινές και διάφανο το"πόθεν έσχες" που καταθέτουν,συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των αγορών των συζύγων τους. Η Ελλάδα Διεθνώς θεωρείται,μια από τις πλέον διαβλητές χώρες,στο οικονομικό πεδίο. Ο λόγος δεν αφορά τους πολίτες της.Αφορά κύρια μια μικρή μερίδα επιχειρηματιών που δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους ,όπως οι υπόλοιποι Έλληνες ,όπου δεν θέλουν να φαίνεται η πηγή από όπου άντλησαν τα εισοδήματά τους,αλλά και μια μικρή μερίδα πολιτικών για τους ίδιους περίπου λόγους. Μία από τις παραμέτρους,επιβολής των Μνημονίων που θα ταλαιπορούν,όπως φαίνεται για χρόνια τους Έλληνες,λέγεται πως οφείλεται σ΄αυτούς τους λίγους επίορκους πολιτικούς,που με τις μίζες που έπαιρναν λ.χ στα εξοπλιστικά προγράμματα,κατέστρεψαν την Ελλάδα. Ο βασικός λόγος είναι πως δεν έκρυβαν αυτές τις μίζες στο σεντούκι τους,ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμες,αλλά επιζητούσαν την ανωνυμία τους, με καταθέσεις στην Ελβετία,που τις έκρυβαν συνήθως μέσα σε μια off shore εταιρεία,που τους την εξασφάλιζε. Έχουν κατηγορηθεί ξένες Τράπεζες,μία εκ των οποίων είναι η Ελβετική Τράπεζα HSBC,πως γι΄αυτόν τον σκοπό δημιούργησε 2 γραφεία για την Ελλάδα,όταν για την Γαλλία, που έχει 6πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα,χρειάσθηκε ΜΌΝΟ 1 γραφείο. Με ειδικούς επιστήμονες, λοιπόν,στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων,"αγρεύουν" πελάτες από τον Ελληνικό χώρο,για να τους κρύψουν στοιχεία για την προέλευση,των καταθέσεών τους.Προκειμένου λοιπόν να είναι νόμιμη η περιουσία των πολιτικών και των συζύγων τους,υποχρεώνονται από το νόμο που ετοίμασε η πολιτεία γι΄αυτόν τον σκοπό, στην κατάθεση "πόθεν έσχες" για κάθε σοβαρή αγορά που πραγματοποιούν,ώστε όταν δημοσιεύεται στον ημερήσιο Τύπο να είναι άμεσα διακριτή από τους πολίτες, η ειλικρίνεια και η διαφάνεια του. Τώρα ,εάν είναι νόμιμο το όποιο περιουσιακό στοιχείο αναφέρεται ή αποφεύγεται η αναγραφή του, στο "πόθεν έσχες" μένει να το εκτιμήσει ανάλογα ο κάθε πολίτης της χώρας.Πάντως,δεν υπάρχει μεγαλύτερη "έκθεση" ενός πολιτικού στο εκλογικό σώμα,από τις περιπτώσεις εκείνες,που ΔΕΝ καταθέτει κάποιος πολιτικός,περιουσία που αποκτήθηκε στο "πόθεν έσχες" του ή έκανε "ψευδή" δήλωση. Μόνο γι΄αυτό......τα υπόλοιπα έπονται.






Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου