Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Το χρονικό μιας ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ:Ο Εξωθεσμικός κος Σόϊμπλε, και η ΤΌΤΕ συγκυβέρνηση, του ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΑΘΟΥΣ,Σαμαρά -Βενιζέλου.....


“Ουδέποτε άλλοτε,ένας μόνο άνθρωπος ,ο κος Σόϊμπλε,δεν έκανε τόσο κακό,στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Γερμανίας,στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.”
Όταν χρόνια πριν, στις 12 Φεβρουαρίου 2016, έγραφα,απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους φίλους μας, ΔΕΝ μπορούσα να φανταστώ,πως θα είχα πέσει θύμα,ενός άρρωστου σχεδιασμού που θα βύθιζε όλους τους Έλληνες,στην απελπισία.Έλεγα :
" ΠΡΟΣ τους Ευρωπαίους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,φίλους μας......
"ΔΕΝ είναι ΑΥΤΗ η Ευρώπη του..... ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ και της ΠΟΔΗΓΈΤΗΣΗΣ.........
ότι καλύτερο ονειρευτήκαμε για Εκείνη.......
ΟΎΤΕ είναι Αυτό που μας καλείται, το ΚΟΙΝΌ ΜΑΣ ΣΠΊΤΙ,που από μικροί,κάναμε όνειρα.
Εάν ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΕ μ αυτόν τον ρυθμό,θα μεταβάλλεται τους ΈΛΛΗΝΕΣ σε ένα ΜΑΙΝΌΜΕΝΟ πλήθος.....που δεν τους αξίζει
Εάν ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΕ, εάν αφήσετε έτσι, να στάζεται το ΦΑΡΜΆΚΙ ΨΥΧΏΝ, που σερβίρετε στις ψυχές και στις καρδιές όλων μας......ως βάλσαμο και πανάκεια .....ΤΌΤΕ,εμείς ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ,αυτή την ΕΥΡΏΠΗ των ΛΑΏΝ, ΕΤΣΙ άπονη και στείρα συναισθημάτων όπως την καταντήσατε............ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ και σας την ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ..........
ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ,μα κυρίως ....... κουραστήκαμε εμείς ,να προσπαθούμε,απο γηραιά και κατσούφα όπως ΕΙΝΑΙ η Ευρώπη...¨οσο κι άν το προσπαθούμε ,να την καλωπίσουμε......ΕΧΕΙ ΅ΓΙΝΕΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ,ΣΤΕΓΝΗ και ΜΠΑΜΠΕΣΑ......
ΕΧΕΤΕ.ξεπεράσει ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΝΤΟΧΗΣ και ΑΝΟΧΗΣ........ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ κύριοι...........ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ κι εμείς........ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ............"
Και πράγματι έτσι ήταν.Δεν ήταν αυτή η Ευρώπη,που ονειρευτήκαμε και κάναμε όνειρα ,μέσα σαυτήν.
Χρειάστηκε για να καταλήξουμε, ένα ΜΗ αναγκαίο τρίτο Μνημόνιο,που λόγω κεκτημένης ταχύτητας αλλά και λόγω απειρίας,έπεσε μέσα και η νέα Διακυβέρνηση του κου Τσίπρα, για να το διαπιστώσει......στις καθυστερήσεις της Β΄αξιολόγησης,ο εργατικός και αθόρυβος,μα κυρίως γνώστης των οικονομικών,κος Ευκλείδης Τσακαλώτος που στήλωσε,τα πόδια του.
Χρειάστηκε γι αυτό,να "καεί" όμως προηγούμενα,ένας άλλος αξιόλογος και κορυφαίος Υπουργός της Ελλάδος, ο κος Γιάνης Βαρουφάκης,όταν, αντελήφθει πως κάποιοι είχαν μπεί στις "αποθήκες"της χώρας μας λάθρα και κάθισαν του καλού καιρού,τρώγοντας,από το υστέρημα των αποθεμάτων μας. Δεν θυμάμαι άλλες εποχές προηγούμενα, να κοκκινίζει από απόγνωση, ο υπερτιμημένος ανθρωπάκος, κος Σόϊμπλε,ιδιαίτερα,σε εκείνη την κουβέντα,που έγινε για τον Χριστοφοράκο, μπροστά και σε κοινή θέα όλων μας.Ένας υπουργός,που παραιτήθηκε στην πορεία,για να διευκολύνει την νέα Διακυβέρνηση,από την μήνη του ξεμπροστιάσματος,του λάθρα εισχωρήσαντος στις αποθήκες της χώρας μας,επειδή του το επέτρεψαν είναι η αλήθεια, κάποιοι πολιτικοί.
Η αλήθεια ,που σχετίζεται με το χρέος της χώρας,έχει σχέση ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΌ ΤΡΌΠΟ διευθέτησης του,και όχι με αυτό καθ αυτό το χρέος,που είναι υπαρκτό.
Εκεί κρύβεται,το μέγα λάθος,που παραπλάνησε στην αρχή, όλους μας.
Η αλήθεια κρύβεται στο γεγονός,πως ο κος Σόϊμπλε,λειτούργησε ως λαγός,ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΆ, παρασύροντας,μια ολόκληρη Κυβέρνηση,την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου σε μια παγίδα,που είχε σαν συνέπεια να πέσει μέσα της, ένα ολόκληρος λαός,οι Πολίτες της Ελλάδος,που αναιτίως οδηγήθηκαν στην φτώχεια και στην απελπισία.
Στην Ευρώπη όμως ,λειτουργούν θεσμοί προστασίας,για τις αδύναμες οικονομικά χώρες,ΠΟΥ ΜΌΝΟ,εάν πέσεις στην παγίδα,μιας ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΉΣ διευθέτησης,όπως αυτή που πρότεινε,ως λαγός ο κος Σόϊμπλε αρχικά στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να ενδώσει στην πρόταση αυτή,ΜΌΝΟ ΤΌΤΕ,μπορείς να οδηγηθείς σε μια ,κατά εφημισμόν διευθέτηση,που φαινομενικά θα σε βγάλει από το αδιέξοδο,ενώ στην ουσία,θα σε αλυσοδέσει για πολλές δεκαετίες,μετά.
Αυτός ήταν και ο πραγματικός λόγος,που η τότε Κυβέρνηση,αρνήθηκε να κάνει βήμα πίσω ,σε σχέση με τις απαιτήσεις των δανειστών,στην Β΄αξιολόγηση,όπου ζητούσαν........ παπάδες για να την κλείσουν, προτάσσοντας διαρκώς,νέα πράγματα.
Αυτός ήταν και ο λόγος,που οι τηλεοράσεις και τα άλλα Μέσα "Ενημέρωσης",συνέχιζαν να βλέπουν και να προβάλλουν τα πράγματα ,μέσα από τα γυαλιά παραμόρφωσης της Ν.Δ ,καθώς και τα ίδια ,έπεσαν μέσα στην ίδια παγίδα του κου Σόϊμπλε,επειδή αναπαρήγαν το λάθος της,που στήριζαν.
Η αποκάλυψη αυτή,έθεσε τότε,από μόνη της,το παρακάτω ερώτημα: " Μα καλά,όλοι αυτοί που ακολούθησαν την συλλογιστική Σόϊμπλε,είναι προδότες;" Όχι,χίλιες φορές, όχι. Πέσανε στην παγίδα του.
Έτσι, έδειξαν γιατί έμοιαζαν με τους αμετανόητους εκείνους,που η εμπειρία της αποτυχίας τους,δεν τους έβαλε σε δεύτερες σκέψεις για να ξανακοιτάξουν τα πράγματα και να διορθώσουν το λάθος που είχαν κάνει.
Έμοιαζαν, να μη μπήκαν στον κόπο,να κεντρωθούν στην ΜΌΝΗ παραδεκτή ΤΌΤΕ αρχή,πως “ η αποκατάσταση στις σχέσεις μπορεί να γίνει,ΜΌΝΟ,με την αναγνώριση του λάθους”που επειδή όμως ήταν ΜΕΓΆΛΟ , οδήγησε τους Έλληνες ,στην απελπισία, ΑΝΑΓΚΆΖΟΝΤΑΣ τους, ΝΑ ΕΠΙΜΈΝΟΥΝ στην συνέχισή του.
Η επιμονή του κου Τσίπρα,να λέει πως “η λύση ,στην διαπραγμάτευση( της Β΄Αξιολόγησης) θα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ” κάτι περισσότερο ήξερε που το έλεγε.Όταν μάλιστα ανάβει κόκκινο,στους δανειστές ,με τις παράλογες απαιτήσεις τους,σήμαινε πως ,μπορούσε και να το κάνει.
Αποκαλύφθηκε όμως έτσι,το ΜΈΓΑ ΛΆΘΟΣ της Ν.Δ,να παρασυρθεί στην παγίδα του κου Σόϊμπλε. Ιδιαίτερα μάλιστα,όταν ο τότε Πρωθυπουργός,απευθύνθηκε στην κα Μέρκελ,με την υπόδειξη,“μεζέψτε τον”,που υποδήλωνε πως ο κος Σόϊμπλε και το σχέδιό του,είχαν ήδη αποκαλυφθεί.Την επομένη ο κος Μητσοτάκης,θα βρισκόταν στο Βερολίνο,για να διαπίστωνε,του λόγου το αληθές.Άραγε ,γυρίζοντας,θα είχε κάτι διαφορετικό να πει και σε σχέση,με την κατάρρευση αυτού του σχεδίου,αλλά και το εάν θα είχε ζητήσει την έκδοση του κου Χριστοφοράκου,στην Ελλάδα; Μια έκδοση,βέβαια που δεν έγινε και θα έριχνε όμως άπλετο φώς στο σκάνδαλο Siemens, που υπήρξε η αφορμή,να “λερωθεί” ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου της χώρας μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου